Lunde megérkezett Győrbe, és átvette mezét

HAVASRÉTI BÉLAHAVASRÉTI BÉLA
Vágólapra másolva!
2010.03.07. 12:48
null
Lunde megkapta új mezét a Győrnél (Fotó: MTI)
A Győri Audi ETO hivatalos sajtótájékoztató keretében mutatta be a csapat új szerzeményét, a norvég Katrine Lunde Haraldsent, aki a nyártól a magyar csapatban folytatja pályafutását. A tegnap még a Hypo NÖ ellen szereplő játékos elmondta, bízik abban, hogy hozzájárulhat a Bajnokok Ligája megnyeréséhez a következő idényben.

Nem kis meglepetést keltett, hogy a Győr vezetői február elején bejelentették: a pekingi olimpián aranyérmes kapus, Katrine Lunde Haraldsen hároméves szerződést kötött a magyar klubbal. A Bajnokok Ligája-címvédő dán Viborg játékosának szerződése a nyáron lejár, így szabadon igazolhatóvá válik.

Lunde kétszeres világbajnoki ezüst (2001, 2007) és háromszoros Európa-bajnoki aranyérmes (2004, 2006, 2008).

Férje, Tom Reidar Haraldsen a norvég Bryne futballistája, aki úgy nyilatkozott, hogy nyáron lejár a szerződése, és ha talál megfelelő csapatot Győr környékén, akkor szívesen folytatná Magyarországon.

Lunde szombaton este még jelenlegi csapatával, a dán Viborggal szerepelt a Hypo NÖ ellen, vasárnap azonban már hivatalos bemutatásán vett részt Győrben.

Először Borkai Zsolt, Győr polgármestere köszöntötte a játékost, akinek egy csokor virág kíséretében átadta az ETO 1-es számú, Haraldsen feliratú mezét.

„Nagy várakozással tekintek a győri szereplésem elé. Bízom benne, hogy sikeres lesz a bemutatkozásom, mivel nagyon erős csapathoz érkeztem. A feltételek megfelelőek, és az Audi ETO kivételes képességű csapat. Bízom benne, hogy hozzájárulhatok a Bajnokok Ligája megnyeréséhez, amelyet célul tűzött ki a klub. Ennek a realitását éppen szombaton igazolta a Győr a Larvik legyőzésével" – mondta Lunde.

„Tisztában vagyok azzal, hogy döntésemmel meglepetést okoztam, de boldog vagyok, hogy sikerült átigazolnom, mert egy eltérő kultúrájú országban szerepelhetek" – jelentette ki a norvég kapu védő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik