KoroNapló: Planéta Szimonettát bosszantják Tours autósai

PLANÉTA SZIMONETTA (Tours)PLANÉTA SZIMONETTA (Tours)
Vágólapra másolva!
2020.05.16. 07:08
Beindult az élet Franciaországban, az autósok sok bosszúságot okoznak Planéta Szimonettának, a francia Chambray Touraine jobbátlövőjének.

 

„Május tizenegyedikétől enyhültek a korlátozások, és ez érezhető is a mindennapokban. A legnagyobb öröm, hogy találkozhattam a csajokkal, hiszen eddig csak az egyiküket láttam.

Franciaországban nagy hagyománya van az uzsonnának, úgyhogy kedden rögvest uzsonnapartit csaptunk. Észre sem vettük, hogy elrepült az idő, fél öt körül kezdtünk, és csak fél tizenegykor értem haza. Közös kép sem készült, mert annyira örültünk egymásnak, hogy félretettük a telefonokat, aztán a végén hüledeztünk, milyen sok értesítés érkezett.


Vegán sajttortát készítettem mangószósszal, ízlett mindenkinek, ám a legjobb az volt, hogy végre láttuk egymást. Egyébként is társasági ember vagyok, a karantén alatt pedig különösen hiányoztak a csapattársak.

Csak ültünk az asztal körül, a puszi, az ölelés vagy a pacsi elmaradt, mindenki tart a koronavírus-járvány második hullámától. Az egyik csapattársam félállásban fizioterapeuta, idősekkel foglalkozik. Védőfelszerelésben dolgozik, szóval elvileg semmit sem kaphat el, de inkább odafigyelünk.

A televízióban láttuk, Párizsban kirajzottak az emberek, egymás hegyén-hátán iszogattak a folyóparton, a rendőrség oszlatta szét őket. Tours-ban is nagyon beindult az élet. Korábban a sétáláskor csak egy-két autót láttam, hétfő reggel fél kilenckor viszont tele volt velük a városrész. Már régóta nem hoz ki a sodromból, ki hogyan vezet, de most én is ideges lettem a dugóktól és attól, hogy mindenki ott teszi le a kocsiját, ahol éppen akarja.

Egyébként a maszkviselés továbbra is kötelező, szerencsére az emberek nyolcvan százaléka hordja is, a boltba be sem engednek nélküle. Az ételszállítás pedig vicces. Ritkán rendeltem, de amikor mégis, a futár csöngetett, majd lementem hozzá, és nekem kellett kivenni a táskájából a dobozt. Ő hozzá sem ért, hogy így biztosítsa a higiéniát.”


AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok),Galló Vilmos(Svédország), Juhász Dorka (Egyesült Államok),Kemény Dénes(Magyarország),Krueger John-Henry(Egyesült Államok),Davide Lanzafame(Magyarország),Planéta Szimonetta(Franciaország)

Korábban: Gulácsi Péter(Németország), Ligetvári Patrik(Spanyolország),Pádár Krisztián(Oroszország),Vojvoda Dávid(Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseitIDE KATTINTVAtekinthetik meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik