KoroNapló: Nem állunk túl fényesen – Ligetvári Patrik

Vágólapra másolva!
2020.03.30. 16:29
A spanyol kormány hétfőtől újabb 14 napra rendelt el kijárási tilalmat, La Rioja tartománya továbbra is az egyik legfertőzöttebb területek közé tartozik. A Logrono 50-szeres magyar válogatott kézilabdázója, Ligetvári Patrik egyre nehezebben viseli a bezártságot, noha abban reménykedik, a nyártól minden visszatér a rendes kerékvágásba.

„A napi rutinom nem sokat változott a legutóbbi bejelentkezésem óta: reggel kiviszem a kutyánkat, Enzót sétálni, később megcsinálom az online edzést, majd a személyre szabott gyakorlatokat, s este nyolckor kiállunk az erkélyre tapsolni. Már nem futok, a hátsó kertbe túl sokan járnak le, kockázatos lenne. Egy ideig azon agyaltam, inkább lemegyek a mélygarázsba, mert egyre nehezebben viselem a bezártságot.

A kijárási tilalmat két héttel meghosszabbította a kormány, ráadásul újabb szigorítások jönnek, az online rendelés mostantól csak a létszükségleti dolgok beszerzésére korlátozódik, ami az jelenti, hogy az élelmiszeren és a gyógyszereken kívül szinte mást nem is lehet kapni.

A menyasszonyommal próbáljuk beosztani, amink van, egy héten legfeljebb egyszer megyünk boltba. A bevásárlás az én feladatom, jobban bízom az immunrendszeremben. Az üzletekben biztonsági őrök figyelik, ahogy a bevásárlókocsit még a belépés előtt fertőtleníted, majd kapsz tőlük egy kesztyűt, csak abban válogathatsz. A műszaki osztály kordonnal le van zárva, ezen kívül tele vannak a polcok, nem kell nélkülöznünk.

Az élvonalbeli klubok véleménye megoszlik: a csapatok fele szeretné folytatni a bajnokságot, én is ezt pártolom, úgy érzem, akár jövő nyárig el tudnék játszani pihenés nélkül.

A madridi régióban kritikus a helyzet, a főváros után Barcelona és a mi megyénk, La Rioja következik, szóval nem állunk túl fényesen, de minden óvintézkedést bevezettek: már az utcákat is fertőtlenítik. A családom persze izgul, de én jobban féltem őket. Szerencsére a szüleim Várpalotán sokat segítenek a nagyiéknak.

Enzo, a cavalier spánielünk viszont nagyon élvezi a jelenlegi helyzetet, sokat labdázunk, játszunk, ráadásul már saját Instragram-oldala is van.”

ÍGY NÉZ KI LIGETVÁRI PATRIK EGY NAPJA LOGRONÓBAN

AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok), Galló Vilmos(Svédország), Gulácsi Péter(Németország),Kemény Dénes(Magyarország),Ligetvári Patrik(Spanyolország),Vojvoda Dávid(Olaszország).

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik