KoroNapló: Más szemmel – Planéta Szimonetta

PLANÉTA SZIMONETTA (Tours)PLANÉTA SZIMONETTA (Tours)
Vágólapra másolva!
2020.05.07. 07:12
Planéta Szimonettát, a francia Chambray Touraine kézilabdázóját is beszippantotta a Michael Jordanról szóló sorozat, lenyűgözi, hogy a legenda még most is milyen szenvedéllyel beszél a kosárlabdáról.    

 

„Narancssárga vagy piros? – ez a kérdés.

A múlt héten Édouard Philippe francia miniszterelnök jelentette be, hogyan változik az élet. A tervek szerint piros színűek lesznek azok a zónák, amelyekben maradnak a szigorú korlátozások, és narancssárgák, amelyekben enyhülnek az előírások – a lakhelyem, Tours elvileg a második kategóriába esik.

Nem kell majd papírt kitölteni arról, ha elhagyjuk a lakást, ugyanakkor száz kilométernél nem lehet messzebb menni. Ezzel a belföldi utazgatásoknak akarják elejét venni, a csapattársaim többsége sem térhet vissza. Az éttermek, a bárok továbbra sem lesznek nyitva, viszont legalább jó barátnőmmel nemcsak a kocsi két oldalán állva találkozhatunk, hanem programot szervezhetünk. A klub konferenciabeszélgetésben tájékoztatott minket, elvileg mindegyikünknek koronavírusteszten és egyéb, például kardiovizsgálaton kell átesnie az újrakezdés előtt. Ráadásul a sérülésveszély miatt kvázi alapozni kell az alapozás előtt is: nagyjából egy hónap munkára van szükségük a játékosoknak, hogy elkezdjék a felkészülést.

Sok mindenről beszélgettünk, miközben semmi sem biztos, és így azért nem oké… Kérdezték a többiek, lesz-e nyári szünet – talán buta felvetésnek hangzik, de a mostani nem az, sokan nem látják a családjukat a karantén miatt, úgyhogy nagyjából két hetet biztosan kapunk.

Az itthonlétben én is rákaptam a Last Dance című, Michael Jordanról szóló filmsorozatra. A bátyám ajánlotta, mondván, biztosan tetszik majd, és más szemmel nézem a sportolókat. Igaza lett! Általában egyből ledarálom a két új részt, a héten viszont megálltam, két napra osztottam el, hogy igazán kiélvezzem. Nem vagyok kosárlabda-fanatikus, még ha a lányokkal néha el is megyünk meccsre, ám lenyűgöz, hogy Jordan most is milyen szenvedéllyel beszél a játékról. A sorozat megmutatja a hátteret, hogy honnan indult, és miközben mindenki azt hitte, minden rózsaszín és remek, azért voltak konfliktusok… Mégis mindent képesek voltak félretenni, a különböző karakterek elképesztő csapatot tudtak alkotni. Zseniális az egész!”

AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok),Galló Vilmos(Svédország),Gulácsi Péter(Németország), Juhász Dorka (Egyesült Államok),Kemény Dénes(Magyarország), Krueger John-Henry (Egyesült Államok), Davide Lanzafame (Magyarország), Planéta Szimonetta (Franciaország)
Korábban: Ligetvári Patrik (Spanyolország), Pádár Krisztián(Oroszország),Vojvoda Dávid(Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseitIDE KATTINTVAtekinthetik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik