Kökény Beatrix: Fordulópont a Fradi életében

Vágólapra másolva!
2010.04.01. 15:50
null
A népligeti közönség kedvence, Szucsánszki Zita (középen) újabb négy évre kötelezte el magát a Ferencvároshoz<br />(Fotó: Czagány Balázs, NS-archív)
Cs&uuml;t&ouml;rt&ouml;k&ouml;n kora d&eacute;lut&aacute;n &bdquo;Vissza a cs&uacute;csra!&quot; szlogennel az &Uuml;llői &uacute;ti klub sz&eacute;kh&aacute;z&aacute;ban sajt&oacute;t&aacute;j&eacute;koztat&oacute;t tartottak a Ferencv&aacute;ros k&eacute;zilabda-szakoszt&aacute;ly&aacute;n&aacute;l. Ezen a j&ouml;vőbeni tervek mellett t&ouml;bb szerződ&eacute;shosszabb&iacute;t&aacute;st is bejelentettek.

„A mögöttünk hagyott időszakban jelentős anyagi gondokkal küzdöttünk, és tizenhét év után nem leszünk dobogón a szezon végén. Most azonban bejelenthetem, rendeződött a szponzori hátterünk, ennek, és a nyolcadik, illetve a kilencedik kerületi önkormányzat támogatásának is köszönhetően női csapatunkkal ismét a legjobbak közé szeretnénk kerülni" – mondta a mai sajtótájékoztatón Kökény Beatrix, az FTC Kézilabdasport Kft. ügyvezető igazgatója.

A sportvezető emellett bejelentette, hogy Elek Gábor vezetőedző négy évvel meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal, csakúgy, mint Szucsánszki Zita és Dajka Bettina, míg Pastrovics Melinda újabb három évre írt alá. Az is eldőlt, hogy a nyáron csatlakozik az együtteshez a Hódmezővásárhely fehérorosz kapusa, Alena Abramovic.

Kökény elfoglaltságára hivatkozva lemondott az FTC utánpótlás alapítvány élén betöltött elnöki tisztéről, amelyet Pádár Ildikó lát el a jövőben, aki párhuzamosan edzőként is dolgozik a Fradinál.

„Nem gondoltam, hogy megélem azt, hogy ügyvezető igazgatóként ilyen volumenű sajtótájékoztatón tudok részt venni – folytatta Kökény. – Cégek és önkormányzatok segítségével ismét a régi fényében csilloghat majd a csapat. Mindez fordulópont a Fradi életében. Én tizennyolc éve vagyok már a klubnál, megéltem sok mindent, de ilyenre még nem volt példa. A helyi önkormányzatok segítségét eddig leginkább a vidéki csapatok tudhatták maguk mögött, amely miatt előnybe kerültek. Most meg tudtuk szüntetni ezt a hátrányunkat."

A ferencvárosi sportvezető hozzátette: már jövőre megcélozzák a dobogót, szeretnének kilépni a nemzetközi porondra, záros határidőn, egy-két éven belül pedig ismét a Bajnokok Ligájában indulnának.

„Játékosként nem volt részem nemzetközi klubsikerekben, ez már csupán vezetőként adatott meg nekem. Az EHF-kupa elnyerése után viszont szeretnék a BL-sikernek is részese lenni."

A férficsapatnál egyelőre nem lehetnek ilyen (v)érmes reményeik a ferencvárosiaknak, Kökény szerint cél a saját nevelésű fiatalok támogatása, és velük a biztos középcsapattá válás. Amint azt a fiatal sportvezető elmondta, egy férficsapatnál nagyságrendileg más összegből állítható ki a honi szinten meghatározó, nemzetközi porondra is kilépő együttes. Utóbbi talán elérhető közelségbe kerül a közeljövőben, viszont „a BL-szereplés most még teljesen álomszerű", végszavazott a szakághoz Kökény Bea.

A zöld-fehérek női csapatának vezetőedzője, Elek Gábor is őszintén beszélt a szezonról, és a reményei szerint maguk mögött hagyott gondokról.

„Két válogatott játékos, Zácsik Szandra és Szamoránszky Piroska távozott tőlünk, akik maradtak, azoknak meg azzal a bizonytalansággal kellett megküzdeniük, hogy változott a vezetőség, a tulajdonosi háttér. Az anyagi bizonytalanság mellett fiatal csapatunk több mérkőzésen rutintalannak bizonyult, így teljesítményünk hullámzóvá vált. Ezzel a mostani kerettel többre nem volt esélyünk, de a minimális célt, a nemzetközi kupaindulást a Magyar Kupában kivívott második hellyel elértük, amit én bravúrként értékelek. Most kivirradt felettünk az ég, köszönjük azoknak a támogatóknak, akik fantáziát látnak a csapatban, és mellénk álltak. Célunk az, hogy visszakerüljünk a dobogóra, a többi már attól függ, hogy milyen erős keretet tudunk összehozni."

Kökény egyelőre nem tudott konkrétumokkal szolgálni, kik lehetnek a további új igazolások. Mint ahogy az ügyvezető mondta: „ezt most még én is kíváncsian várom", és egy-két hetes türelmet kért, amíg a kiszemeltekkel folyamatban lévő tárgyalások a végére érnek.

Rieb György klubelnök a sajtótájékoztató zárásaként elmondta: fél éve tárgyalásban állnak az államot képviselő NUSI-val a népligeti csarnok 25 évre szóló használati szerződésének a meghosszabbításáról – a most életben lévő hat és fél év múlva jár le –, amelyet reményei szerint még az idén meg tudnak kötni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik