Kézilabda: Veszprémben soha semmi nem elég – Sabaté

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.19. 11:13
null
Sabaté az utolsó hazai meccsére készül (Fotó: AFP)
Május 20-án, szombaton, hazai pályán kezdi meg a Mol-Pick Szeged elleni bajnoki döntőt a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely szezonbeli utolsó mérkőzését játssza saját közönsége előtt. Utoljára irányítja a csapatát hazai környezetben Xavier Sabaté is, aki távozik a nyáron. A spanyol szakember elmondta, elégedett a szezonnal, a fiatalok markánsabb szerepvállalásával, és azzal, hogy teljesítette a vezetőség céljait.

 

Szoros meccset vár a bajnoki döntő első mérkőzésétől Xavier Sabaté, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának edzője, aki szerint tanítványai a kegyetlen őszi szezon után most érték el a legjobb formájukat.

„A Szeged nagyon jó csapat, otthon 3 góllal kapott ki a PSG-től, majd Párizsban döntetlent ért el. Mi karácsony óta jól játszunk, előtte embertelen volt a rengeteg utazás, a rengeteg meccs és a sérülések. Nincsenek szavak arra, amit produkált a csapat abban a periódusban, egyszerűen óriási volt, egy csoda. Most viszont mindenki egyre frissebb, most érkezünk el a legjobb formánkhoz” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának.

Nagyon büszke arra, hogy az első csapat 35 fős keretében 16 fiatal játékos is szóhoz jutott. „Veszprémben még sosem volt ilyen lehetősége a fiataloknak. Több mint 2000 percet kaptak idén. Az utolsó, Orosháza elleni mérkőzésen például 11 fiatal játékossal álltunk ki és 7 góllal győztünk. Ez egy óriási teljesítmény, és hatalmas munka.”

Sabaté utolsó alkalommal ül a hazai csapat kispadján a Veszprém Arénában, és boldog, hogy teljesítette, amit a klub elvárt tőle: a bajnoki döntőt és a BL négyes döntőjét.

„Itt Veszprémben mindig nyerni kell. És ha 5 góllal nyersz, nem elég, kellene a 10 gólos különbség. Ha 1 góllal nyersz, akkor valamit rosszul csináltál, ha viszont 10 góllal győzöl, akkor pedig az ellenfél volt gyenge. Soha semmi nem elég. De ilyen egy nagy klub, itt nincs kifogás és nincs idő. Tudtam, hogy az utolsó két és fél hónap a legfontosabb, amikor a trófeákért kell küzdeni. Szerintem sok ember nem is gondolta volna, hogy idáig jutunk.”

Másodedzőként és edzőként eddig 4 bajnokságot, 5 Magyar Kupát nyert, négyszer szerepelt csapatával a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, kétszer a fináléig is eljutott.

„Négy éve folyamatosan ott vagyunk a Bajnokok Ligája Final4-ban. Csak mi tudtuk ezt megcsinálni a Kielen kívül. Se a Barcelona, se a Kielce, se a PSG. Az emberek akkor fogják megtudni milyen nehéz is valójában ez, amikor lesz egy idény, amelyben a Veszprém nem jut be a legjobb négy közé. Akkor kell majd optimistának, pozitívnak lenni továbbra is, és hinni a csapatban.”

A K&H Liga döntőjének programja
1. mérkőzés:
május 20. (szombat), 15.45, Telekom Veszprém–Mol-Pick Szeged (Tv: M4, élőben az NSO-n)
2. mérkőzés: május 24. (szerda), 18.00, Mol-Pick Szeged–Telekom Veszprém (Tv: M4, élőben az NSO-n)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik