Kristian Kristensen (jobbra) tavaly nyárig erőnléti edzőként is segítette a magyar női válogatottat (Fotó: Nemzeti Sport)

Mint korábban beszámoltunk róla, Kristensen tavaly nyáron döntött úgy, hogy három év közös munka után távozik a magyar női válogatott szakmai stábjából, amelyben addig erőnléti edzőként és videoelemzőként segítette a decemberi világbajnokság után menesztett Kim Rasmussen munkáját.

Az indok akkor az volt, hogy a dán férfibajnokságban szereplő Ribe-Esbjergnél kapott állást mint Lars Walther másodedzője. A közelmúltban kiderült, hogy Walther a szezon végén távozik, és a nyártól átveszi a lengyel bajnokságban jelenleg a negyedik helyen álló Azoty-Pulawy irányítását.

Végül a klubvezetőséggel egyetértésben az a döntés született, hogy már most átadja a helyét az utódjának kiszemelt Kristensennek, hogy a szakember minél előbb a saját elképzelése szerint alakíthassa a csapatot. Kristensen, aki korábban a női vonalon irányította a Herning-Ikastot, míg a férfiaknál a Nordsjaellendet és a Ringstedet, hároméves szerződést írt alá.