Kézilabda: simán nyert a Szeged, tornagyőztes az Érd

Vágólapra másolva!
2019.08.11. 09:53
null
Bánhidi Bence (középen) három góllal tért vissza a Szegedbe (Fotó: Török Attila, archív)
Második felkészülési mérkőzését is magabiztosan nyerte meg a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, a nőknél érdi győzelemmel ért véget az Alba Fehérvár rendezte nemzetközi torna. 

A bajnoki ezüstérmes Szeged szerdán magabiztosan nyert a Dabas együttese ellen (34–25), szombaton meg még simábban intézte el a Vácot (38–19). A játékrendszer szempontjából sokat számított, hogy visszatért a csapatba a válogatott beálló, Bánhidi Bence, bár két csapattársa, a szlovén balátlövő Nik Henigman és az együttes utánpótlás-válogatott kapusa, Nagy Martin ezúttal csak a lelátóról nézhette, ahogy a társak tizenkilencet számolnak a vendégekre.

A mérkőzés csak az első tíz percben volt izgalmas, utána Mario Sostaric, Stefán Sigurmannsson és Bánhidi góljaival meglépett a hazai gárda, így az első félidő 18–6-os Szeged-vezetése már jelezte, hogy mire lehet számítani a folytatásban. Nem is született meglepetés, a hazai drukkerek az utolsó öt percet úgy szurkolták végig, mintha bajnoki mérkőzés lett volna, Juan Carlos Pastor együttese 38–19-re nyerte meg második nyári edzőmeccsét. A spanyol tréner elégedett volt a látottakkal, és úgy érzi, nagyszerűen halad a csapatépítés.

„Az új játékosok beépítésével minden rendben. Ugyan még sokat kell tanulniuk, de ez ebben a periódusban teljesen természetes – mondta a klub honlapjának a szakember. – Azt, mondjuk, sajnálom, hogy Rosta Miki kicsit később kapcsolódott be a munkába, mert így neki nagyobb lemaradást kell behoznia.”

A folytatásban a Szeged rálép a gázra: pénteken a horvátországi Nekcsében játszik a szlovák Tatran Presovval, szombaton ugyanott a házigazda Nexe ellen lép pályára.

Közben a nőknél véget ért az Alba Fehérvár nemzetközi felkészülési tornája is, amelyet a japán válogatott legyőzésével az Érd hibátlan mérleggel nyert meg. A vendéglátók szombati meccsén az Alba a kilencgólos Temes Bernadett vezetésével, egyetlen góllal legyőzte a Mosonmagyaróvárt, így második helyen végzett. A mérkőzésen a Békéscsabáról nyáron igazolt Walfisch Mercédesz bokasérülést szenvedett.

KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
FÉRFIAK.

Mol-Pick Szeged–Váci KSE 38–19 (18–6)
NŐK
Nemzetközi torna, Székesfehérvár: Alba Fehérvár–Mosonmagyaróvár 28–27 (15–12), Japán–Érd 26–34 (16–18)
További eredmény: MTK Budapest–Dunaújvárosi Kohász KA 33–30 (15–15)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik