Kézilabda: öt távozó, az NB I-ről később dönthetnek Orosházán

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2020.05.22. 11:20
null
Ambrus József (2) és Herjeczki Balázs (1) is felhagy a profi kézilabdával (Fotó: Für Henrik/Békés Megyei Hírlap)
Három magyar játékostól és két idegenlégióstól köszöntek el a Békés megyei férfi kézilabdacsapatnál, amelynél jelenleg az élvonalhoz szükséges biztos anyagi háttér megteremtésén fáradoznak.

Jelentősen átalakul a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Orosházi FKSE-Linamar kerete, miután öt rutinos játékos távozott a klubtól – adta hírül az oroscafe.hu.

„A klubvezetés, Ratko Djurkovics vezetőedzővel közösen kialakította az elképzelését a jövő évi csapat összetételét illetőleg. Most a biztos anyagi bázis megteremtésén fáradozunk, és párhuzamosan folytatjuk a tárgyalásokat a kiszemelt játékosokkal. Az egyeztetések még folyamatban vannak, nincsenek aláírt szerződések, így az érkezőkről, különösen név szerint, még korai volna beszélni. Az már lezárt ügynek tekinthető, hogy kik azok, akikkel ilyen vagy olyan okok miatt nem hosszabbított szerződést a klub" – nyilatkozta a honlapnak Vajer Tamás elnök.

A 211-szeres válogatott, a Szegeddel EHF-kupa-győztes és magyar bajnok beálló, Zubai Szabolcs 36 évesen döntött a visszavonulás mellett, míg a 41 esztendős, civilben tűzoltó Ambrus József még nem tudja, hogy alacsonyabb osztályban folytatja-e a kézilabdát. Az együttest 12 éve erősítő Herjeczki Balázs (33) kapussal nem hosszabbítottak, így ő is befejezi profi pályafutását. A külföldiek közül a szerb Igor Mrsulja (25) és a grúz Tejmuraz Ordzsonikidze (24) is elhagyja a békési alakulatot.

A hírek szerint Orosházán a közeljövőben dönthetnek arról, hogy tudják-e vállalni az első osztályt a következő idényben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik