A játékosként békés természetű Zsikica Miloszavljevicset eltiltották, de fellebbez az ítélet ellen (Fotó: AFP)

 

 

Február 26-án óriási botránnyal ért véget a bosnyák férfi kézilabda-bajnokság 15. fordulójának     
MRK Gorazde–Lokomotiva Brcko mérkőzése.

Úgy tűnt, az összecsapás 23–23-as döntetlennel ér véget, azonban hiába telt le a 60 perc, a zsűriasztaltól senki sem jelzett, a kézi időméréssel megbízott hivatalos személy pedig 7.81 másodperccel tovább engedte a küzdelmet – ezt a Lokomotiva Brcko által közzétett videó is megerősítette.

Ezen idő alatt a hazaiak megszerezték a győztes gólt, nem véletlen, hogy a lefújás után nagy lökdösődés alakult ki a pályán.

A bosnyák szövetség megvizsgálta az esetet, és végül megállapította a csalást. A versenybizottság úgy döntött, a mérkőzést 15 napon belül újra kell játszani, a zsűriasztalnál ténykedők mindegyikét eltiltotta (az időmérőt hat hónapra), a Gorazde csarnokát pedig három találkozóra betiltotta.

Ugyanakkor 14 hónapra eltiltotta a Lokomotiva Brcko edzőjét, Zsikica Miloszavljevicset.

„Aki ismer engem, tudja, milyen békés természetű vagyok. Az igazság az, hogy szóban nagyon összevesztem a delegátussal, arra kértem, hogy reagáljon a játékidő nyilvánvaló meghamisítására. Azonban úgy tett, mintha nem látna vagy hallana. Ezért meglöktem a vállát, hogy rám nézzen. Azzal egyetértek, hogy amikor egy hivatalos személyt megtámadnak, azt szankcionálni kell. De azért ez túl sok, mert nem hiszem, hogy ennyire súlyos lett volna a cselekedetem”nyilatkozta a jugoszláv és a szerb-montenegrói válogatott kétszeres vb-bronzérmes, Európa-bajnoki 3. helyezett jobbszélsője.

A 47 éves szakember jelezte, fellebbez az ítélet ellen.