Kézi: nagy bajban a Szeged BL-ellenfele, távozik a tulajdonos

Vágólapra másolva!
2019.04.19. 21:14
null
Szergej Szamszonyenko a Vardar férfi kézilabdacsapatának finanszírozásából is kiszáll (Fotó: rkvardar.mk)
Bő másfél évvel ezelőtt már belengette távozását Szergej Szamszonyenko, a Vardar Szkopje női és férfi kézilabdacsapatának, valamint férfi labdarúgócsapatának tulajdonosa, most hivatalosan is megerősítette, hogy az idény végén kiszáll a klub finanszírozásából.

 

Az orosz milliárdos a férficsapat honlapján megjelent közleményében leírta, hogy azért nem folytatja hat év után a klub finanszírozását, mert anyagi akadályokba ütközött, és emiatt kénytelen kiszállni.

„A harmadik éve küzdök napi szinten azzal, hogy biztosítsam a klub finanszírozását, ezekre csak kölcsönök és hitelek segítségével nyílt módom. Ezen felül gondolnom kell arra az ötezer alkalmazottra és a családjaikra is, akik a cégeimben dolgoznak, nem szeretném veszélyeztetni az ő sorsukat. A szponzoroktól és az európai szövetségtől érkező bevétel mindössze tíz százalékát fedezi a kiadásoknak. Sok ígéretet kaptam, hogy érkezik majd segítség, de mindeddig nem jött. Ezért sem tudom folytatni a következő idénytől a csapat támogatását″ – írta Szamszonyenko.

Szamszonyenko érkeztével a macedón (most már északmacedón) klub rohamosan fejlődésnek indult, aminek a megkoronázása a 2016–2017-es szezonban begyűjtött Bajnokok Ligája-győzelem volt. Emellett öt bajnoki arannyal és öt Macedón Kupa-trófeával is bővült a férficsapat vitrinje a hat év alatt.

A Vardar női csapata az előző idény végén szétszéledt, az idei BL-szezonra már nem is nevezett, kérdés, hogy mi lesz a férfiakkal Szamszonyenko nélkül. A távozó tulajdonos azzal zárta a nyílt levelét, hogy várja azon macedón üzletemberek jelentkezését, akik hajlandóak lennének átvenni az „ország egyik büszkeségének” működtetését.

A Vardar a Mol-Pick Szegeddel találkozik a legjobb nyolc között a férfi Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

FÉRFI KÉZILABDA BL
A NEGYEDDÖNTŐ PROGRAMJA
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Április 24., szerda
19.00:
Flensburg-Handewitt (német)–Telekom Veszprém
20.45: HBC Nantes (francia)–Barcelona (spanyol)
Április 25., csütörtök
20.00:
Vardar Szkopje (északmacedón)–Mol-Pick Szeged
Április 27., szombat
18.00:
Vive Kielce (lengyel)–Paris Saint-Germain (francia)

VISSZAVÁGÓK
Május 4., szombat
17.30:
Telekom Veszprém–Flensburg-Handewitt
19.30: Barcelona–HBC Nantes
Május 5., vasárnap
17.00:
Paris Saint-Germain–Vive Kielce
19.00: Mol-Pick Szeged–Vardar Szkopje

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik