Kézilabda: menesztették a játékosokkal összebalhézó szerb kapitányt

Vágólapra másolva!
2018.02.27. 22:14
null
Egy tagot leszámítva a végrehajtó bizottság Cvetkovics leváltására szavazott (Fotó: B92)
A Szerb Kézilabda-szövetség (RSS) végrehajtó bizottsága úgy döntött, azonnali hatállyal meneszti Jovica Cvetkovicsot, a férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitányát.

 

Az edző a végrehajtó bizottság keddi ülésén szóban is ismertette az Európa-bajnoksághoz kapcsolódó történéseket. Mint ismeretes, a válogatott a 12. helyet szerezte meg a kontinensbajnokságon, azonban a múlt héten a szerb sajtó részleteket közölt Cvetkovics írásbeli jelentéséből, amelyből kiderült, hogy a szövetségi kapitány azzal vádolta meg a válogatott játékosokat, hogy hajnalig mulattak a zágrábi szórakozóhelyeken. A játékosok válasza sem maradt el, szerintük Cvetkovics a fehéroroszok elleni középdöntős mérkőzésen ittasan vezette a csapatot, s a szállodában összesen 1200 eurót költött alkoholos italokra.

A szövetségi kapitány és a játékosok adok-kapokjából végül az előbbi került ki vesztesként, mivel a végrehajtó bizottság egy tagját kivéve valamennyien Cvetkovics leváltására szavazott.

A menesztett szövetségi kapitány búcsúzásképpen még rúgott egyet a szövetségbe is:
„A szövetség nem tett meg semmit, hogy jobb feltételeket teremtsen felkészülés során. Egész más helyzetben voltam, mint 2006 és 2009 között. Olyan játékosokból kellett összeállítanom a válogatottat, akik nem ismerik a fegyelmet, s akik az eddigi pályafutásuk során nem értek el nagyobb sikert” – nyilatkozta az N1-nek Cvetkovics, akinek a mondataira Bozsidar Djurkovics, a szövetség elnöke azonnal reagált: „Ez nem igaz. Több önkritikát vártam volna a jelentésben, azonban az ő beszámolójában abból elég kevés szerepel. Nem mi válogattuk a játékosokat, hanem ő, senki nem szólt bele a dolgába” – mondta az RSS elnöke.

A szerb sajtó szerint a válogatott kispadjára jelenleg a legesélyesebb a Vladan Matics (aki jelenleg a Tatabánya edzője) és Nenad Perunicsics alkotta páros, de rajtuk kívül még néhány, külföldön dolgozó szakember neve is szóba került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik