Klubot vált a nyáron (Fotó: Szabó Miklós)

A 20 éves jobbátlövő az M1 aktuális csatornának hétfőn azt mondta, a norvég kézilabda nagyon magas szintet képvisel, ezért abban bízik, hogy könnyen tud majd fejlődni.

„Füreden nem vagyok hozzászokva a heti két mérkőzéshez, ez biztosan nehéz lesz az elején, és remélem, hogy a csapat a Bajnokok Ligájában szerepel majd, ahol szeretnék minél több meccsen pályára lépni és minél több gólt szerezni″ – jelentette ki Máthé, aki 2022-ig szóló szerződést írt alá az Elverummal. Hozzátette, jelenleg hetente egy-két alkalommal egyeztet telefonon az új edzőjével, és bár a koronavírus-járvány miatt az ideje nagy részét otthon tölti a családjával, néhányszor kimegy futni a szabad levegőre, s az erőnléti edzője által küldött egyéni programot a lakásban végzi el.

„A magyar bajnokságból hét mérkőzésünk maradt, ezeket három-négy hét alatt le lehet játszani, de egyelőre csak annyi biztos, hogy a mostani és a következő héten még a csapat minden tagja otthon marad″ – mondta a fiatal játékos.

Máthé úgy fogalmazott, amit a kézilabda-szövetség előír, ahhoz igazodnak majd a csapatok és a játékosok is, de májusban nehéz lesz folytatni a bajnokságot, a tervek szerint ugyanis júniusban már a válogatottnak lennének mérkőzései.

A 2018-ban az év junior kézilabdázójának megválasztott játékos kijelentette, nem úgy szeretne távozni Balatonfüredről, hogy a csapat a 6. helyen zár a tabellán, a járvány miatt kialakult helyzet pedig azért is jött rosszkor a számukra, mert épp jó formába lendültek.

„Az idénnyel nem vagyok elégedett, mert sajnos kiestünk az EHF-kupából, de a bajnokságban épp a Ferencváros ellen játszottunk volna, és ha sikerül nyerni, akkor visszakapaszkodtunk volna az élbolyba″ – mondta Máthé, hozzátéve, hogy szerinte a Balatonfürednek reális lenne a bajnoki 4–5. hely.