Már szerdán sem engedik be a nézőket a Szeged–Ferencváros Magyar Kupa-mérkőzésre (Fotó: pickhandball.hu)

 

„A 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket megtiltjuk” jelentette be Gulyás Gergely szerdán Budapesten. Gulyás miniszter kifejtette, ez az ő olvasatában gyakorlatilag zárt kapus sportrendezvényeket jelent. A sajtótájékoztató után az MLSZ, a labdarúgó NB I-es, NB II-es gárdák, valamint a férfi és női kézilabda NB I topcsapatai is reagáltak.

„Botka László polgármester Facebook-oldalán megjelent közlemény szerint minden programot lemondanak, így nem jöhetnek be szurkolók a Mol-Pick Szeged–Ferencváros MK-meccsre” – írja a pickhandball.hu.

A Telekom Veszprém hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Vojvodina elleni hétvégi SEHA-liga-mérkőzés, valamint a március 28-i, Wisla Plock elleni Bajnokok Ligája-találkozó is zárt kapuk mögött kerül megrendezésre. A klub hozzátette, hogy a Vojvodina elleni zárt kapus mérkőzéssel kapcsolatban hamarosan tájékoztatást ad ki a szurkolók részére, ebben minden információt megtalálnak, többek között a megvásárolt belépők visszafizetéséről is.

A Győri Audi ETO a következőket írja: „A Magyar Kormány, a koronavírussal kapcsolatos megelőzési intézkedései értelmében az egész országra vonatkozóan veszélyhelyzetet hirdetett meg. Ezen intézkedéseknek megfelelően hozott döntéseket az elkövetkezendő mérkőzésekre vonatkozóan a Győri Audi ETO KC is. 2020. március 11-i hatállyal minden hazai mérkőzését (beleértve az utánpótlás-mérkőzéseket is) zárt kapussá nyilvánítja, a BL-negyeddöntő-mérkőzés jegyértékesítését visszavonásig nem kezdi meg”– olvasható a gyorietokc.hu-n.

A koronavírussal kapcsolatos további híreinket IDE KATTINTVA tekinthetik meg.