Kézilabda: legendás játékosról nevezik el a Vasas új csarnokát

Vágólapra másolva!
2019.07.09. 14:49
A BEK-győztes, olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes Sterbinszky Amáliáról nevezik el a Vasas SC új kézilabdacsarnokát.

„A kézilabdacsarnok gyakorlatilag elkészült, jelenleg a tesztüzem zajlik, július végén pedig itt kezdi el a felkészülést a felnőttcsapat. Az ünnepélyes átadást ősszel, az első hazai bajnoki mérkőzés keretein belül tartjuk” – nyilatkozta az angyalföldi klub honlapjának kedden Markovits László elnök.„A kézilabdacsarnok gyakorlatilag elkészült, jelenleg a tesztüzem zajlik, július végén pedig itt kezdi el a felkészülést a felnőttcsapat. Az ünnepélyes átadást ősszel, az első hazai bajnoki mérkőzés keretein belül tartjuk” – nyilatkozta az angyalföldi klub honlapjának kedden Markovits László elnök.

Hozzátette: a létesítmény névadója Sterbinszky Amália lesz, az edzőcsarnok kézilabdatermét pedig Bujdosó Ágotáról nevezik el.

Sterbinszky Amália 1973 és 1982 között szerepelt a Vasasban, amellyel 10 bajnoki címet, hét kupagyőzelmet és BEK-sikert ünnepelhetett. Háromszor választották meg az év legjobbjának Magyarországon, a válogatottban 250 alkalommal szerepelt, olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstéremig jutott.

A kapus Bujdosó Ágota 1972 és 1978 között sorozatban hétszer volt bajnok, kétszeres világbajnoki bronzérmes, 1976-ban olimpiai bronzérmes, 168-szoros válogatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik