Kézilabda: ilyen sportcsarnok épül Mosonmagyaróváron! – fotó

Vágólapra másolva!
2015.09.16. 17:56
null
A mosonmagyaróvári csarnok látványterve (Fotó: <a href="http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/letettek_a_mosonmagyarovari_sportcsarnok_alapkovet_-_latvanyterv/2445498/" target="_blank">kisalfold.hu</a>)
Mosonmagyaróváron húsz éve álom egy modern sportcsarnok megépülése. Az álomból viszont hamarosan valóság lesz: letették ugyanis az új csarnok alapkövét – számolt be róla a kisalfold.hu.

 

„Még 1997-ben határozott a képviselő-testület sportcsarnok-koncepció készítéséről” – idézte fel a megyei honlapnak Árvay István polgármester. Mint mondta, azóta többször változott ez az elképzelés, több helyszín is felvetődött. Húsz éve megoldatlan problémát sikerült tehát orvosolni, még úgy is, hogy a városvezetők kénytelenek voltak kompromisszumokat kötni.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy a beruházáshoz a város a területet és az önrészt adja, ehhez 240 millió forintos állami támogatás jön, valamint a lehetőség, hogy a fennmaradó mintegy másfél milliárd forintot társasági adóból gyűjtsék össze. Eddig negyvenhárom vállalkozás segítette társasági adójával a sportcsarnok megvalósítását, Árvay István további vállalkozások felajánlását kérte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik