Kézilabda: így fog kinézni az új szegedi csarnok – képek

Vágólapra másolva!
2019.11.22. 13:37
null
Az új szegedi csarnok látványterve (Forrás: Sport Tv/MKSZ)
A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság kormánybiztosa, Bardóczy Gábor a Sport Tv Mai helyzet című műsorában beszélt az Eb-re (is) épülő szegedi csarnokról, és néhány látványtervet is bemutattak az adásban.

Szegeden csütörtökön megtörtént a munkaterület átadása, jóváhagyásra került az a terv, amit szerettünk volna megvalósítani – nyilatkozta a beruházásról Bardóczy Gábor kormánybiztos a Sport Tv Mai helyzet című műsorában. – Úgyhogy egy 8300 férőhelyes aréna fog megépülni úgy, hogy magában az arénában is a mobillelátós alsó karéj részt be lehet tolni, és ott is kétpályás edzőlehetőséget lehet biztosítani a fiataloknak. Mellette épül hozzá egy kétpályás edzőcsarnok, ami önállóan is tud működni. Illetve a kézilabda-utánpótlásra is gondolva egy akadémiai, kollégiumi részleg is lesz, ahol több mint 30 gyereket tudunk majd elszállásolni bentlakásos formában. Úgyhogy minden körülmény és lehetőség adott lesz, hogy a továbbiakban is sikeres munkát tudjanak Szegeden végezni.”

Bardóczy úgy véli, az új csarnok méltó lesz a Mol-Pick Szegedhez. Szerinte az Újszegedi Sportcsarnok is üzemel majd tovább, ameddig lehet.

A műsorban szó esett a tatabányai csarnokról, a felújítandó debreceni Főnix Csarnokról és arról, hogy Veszprémben miért lett volna túl drága a jelenlegi csarnok átalakítása. Ezekről ide kattintva olvashat bővebben vagy a lenti videóban hallgathatja meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik