Kézilabda: egy ezüst, két bronz a szenior-világkupán

Vágólapra másolva!
2019.05.13. 16:33
Tizenhat ország harminc csapata vett részt az előző hétvégén a harmadik alkalommal megrendezett szenior kézilabda-világkupán. A horvátországi Split mellett fekvő Omis városában a hazaiak mellett többek között magyar, szlovák, cseh, portugál gárdák léptek pályára, de Dubai és Honduras is képviseltette magát. A nőknél két (30 és 40 év felettiek), a férfiaknál három (35, 42 és 50 felettiek) kategóriában zajlottak a küzdelmek.

Az öt magyar együttes közül az ötven feletti férfiaknál a MAFC Masters ezüstérmes lett, a 42 felettieknél a pécsi PTKE bronzérmet szerzett. Ugyancsak harmadik lett rosszabb gólkülönbségével a harminc feletti hölgyek mezőnyében induló magyar csapat, noha két győzelem és egy döntetlen mellett csak egyszer kapott ki: az aranyéremért vívott párharcban a házigazda horvát együttestől, de rosszabb gólkülönbsége miatt az ezüstről is lecsúszott.

Az ötven feletti férfiaknál a pécsi Lipcsik Zoltán lett a gólkirály, a legjobb kapusnak Szendrei-Hernádi Zsolt (MAFC Masters) bizonyult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik