Férfi kézilabda: bajnok lett a Veszprém BL-riválisa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.19. 12:11
null
Karabatic és Accambray: 9-9 aranyérem (Fotó: AFP)
Zsinórban harmadszor, összességében negyedik alkalommal lett francia bajnok a Paris Saint-Germain férfi kézilabdacsapata. A Veszprém következő BL-ellenfelénél két játékos, William Accambray és Nikola Karabatic is a kilencedik aranyérmét nyerte.

 

Két fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt, hogy a PSG férfi kézilabdacsapata megvédte címét. Az együttes szerdán 30–29-re verte az USM Saran csapatát, azonban a Nantes 33–30-ra kikapott otthon a Montpellier-től, így a párizsiak ötpontos előnye azt jelenti, a nagy rivális nem érheti már utol.

A csapat két olimpiai, világ- és Európa-bajnok világklasszisa, William Accambray és Nikola Karabatic pályafutása kilencedik bajnoki címét ünnepelhette (rajtuk kívül még Grégory Anquetil, Franck Junillon, Daouda Karaboué és Andrej Golic nyert ennyit), ennél több aranyat csak Mladen Bojinovic (11), Samuel Honrubia, Michaël Guigou és Laurent Puigsegur (10-10) nyert.

Karabatic folytathatja az éremhalmozást jövőre is, de Accambray biztosan nem, ő ugyanis a nyártól a Veszprémet erősíti.

A PSG negyedik bajnoki címével – Luc Abalo, Jeffrey M'Tima és Mikkel Hansen minden aranycsapatban szerepelt – utolérte az örökranglistán a Paris UC és az USAM Nimes csapatait, a Stade Marseillais UC és az USM Gagny 5-5, a Stella St Maur 6, az Ivry 8, míg a Montpellier 14 alkalommal lett bajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik