Kézilabda: az MKSZ kedden értékeli a győztes Eb-pályázatot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.23. 14:51
Mint ismeretes, Magyarország – Szlovákiával közösen – elnyerte a 2022-es férfi felnőtt kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogát. A magyar kézilabdázás és a Magyar Kézilabda-szövetség számára sporttörténeti jelentőségű döntést az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) június 20-án hozta meg glasgow-i kongresszusán.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke e korszakos siker miatt keddre, június 26-árarendkívüli ülésre hívta össze a szövetség elnökségét. A testület értékeli a kongresszuson történteket, a magyar-szlovák pályázat sikerét, majd megtárgyalja a szervezés kapcsán a közeljövőben felmerülő feladatokat, hiszen Magyarország első hazai felnőtt férfi világversenyünkre készülhet, amelyet az MKSZ legalább olyan színvonalon szeretne megrendezni, mint a korábbi utánpótlás-világversenyeket, a felnőtt női Európa-bajnokságokat, a strandkézilabda-világbajnokságot, vagy éppen a 2014 óta Budapesten sorra kerülő Women's EHF FINAL4-t.

Miután június 25-én, hétfőn kerül sor a jövő januári, dán-német közös rendezésű férfi világbajnokság csoportjainak sorsolására – a tornára a magyar válogatott nagy bravúrral, a pótselejtezőn Szlovénia legyőzésével jutott ki – az elnökségi ülés témája lesz a férfiválogatott is, immár a csoportbeosztás ismeretében.

Az elnökségi ülés témáival, tehát a győztes Eb-pályázattal és a férfi világbajnoki sorsolással kapcsolatban az MKSZ kedden sajtótájékoztatót tart, Kocsis Máté elnök, Nagy László 201-szeres válogatott, az Eb-pályázat nagykövete, valamint a témában illetékes szövetségi vezetők részvételével. A sajtótájékoztató pontos helyszínéről és időpontjáról az MKSZ vasárnap értesíti a sajtó képviselőit.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik