Kézilabda: az MKSZ egyesíti erőit az MLSZ-szel

Vágólapra másolva!
2015.11.27. 17:14
November 27-én a Magyar Sport Házában rendkívüli küldöttgyűlést tartott a Magyar Kézilabda-szövetség. Kocsis Máté elnök, Pálinger Katalin és Marosi László alelnökök, valamint Novák András főtitkár beszámolója mellett a küldöttek jóváhagyták az MKSZ székhelyének módosítását, a telephelyfelvételt, a képviseleti jogban történő változásokat, valamint a döntéseket egységes szerkezetű alapszabályban szentesítették. A küldöttgyűlés zárásaként Kovács László mesteredző átvette a Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetést.

A rendkívüli küldöttgyűlésre elsősorban a Magyar Kézilabda-szövetség új székházba (1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 76.) való költözése miatt került sor, emellett immár az MKSZ hivatalos telephelyének számít a Nemzeti Kézilabda Akadémia balatonboglári bázisa is. A küldöttek az MKSZ képviseleti jogát az elnök mellett kiterjesztették a főtitkárra.

Kocsis Máté elnök beszámolt a szövetség gazdasági helyzetéről, a létesítményfejlesztési tervekről, az NB I-es és NB I/B-s csapatok, valamint a megyei kézilabda-szövetségek támogatásáról. Novák András főtitkár hangsúlyozta: a szövetség stabil helyzetének köszönhetően a nemzeti válogatottak minden segítséget megkapnak a világ- és Európa-bajnoki felkészüléshez annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb eséllyel szálljanak harcba a decemberi és januári tornákon az olimpiai kvalifikációért és a minél jobb helyezésekért. Pálinger Katalin alelnök a női válogatott és a női élvonal helyzetéről adott beszámolót, Marosi László pedig a férfi szakág aktuális kihívásait ismertette.

Kocsis Máté elnök elmondta, hogy a Magyar Kézilabda-szövetség csatlakozik a labdarúgó-szövetséghez abban a jogi eljárásban, amelyet az MLSZ a Transparency International (TI) korábbi közlésének helyreigazítása érdekében indított. Mint ismert a TI jelentést adott ki a magyar látványsport-támogatások kapcsán, azt a hamis látszatot keltve, hogy a TAO-rendszer valamennyi résztvevője szabálytalanságokat követ el. – A Transparency International konkrét esetek említése nélkül egy egész sportközösséget gyanúsított meg alaptalanul, amit a magyar kézilabdázás sem hagyhat szó nélkül.

A küldöttgyűlés lezárásaként Kovács László mesteredző, BEK-győztes tréner, korábbi szövetségi kapitány, a magyar edző- és utánpótlásképzés legendás alakja vette át a Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetést az MKSZ vezetőségétől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik