Kézilabda: „A Siófok pénztárcája nagyobb, mint a Fradié”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.30. 08:29
null
Háfra Noémi már nemcsak a Fradiba, hanem a magyar válogatottba is beverekedte magát (Fotó: Török Attila)
A Ferencváros kézilabda-szakosztálya kitart eltökélt célja mellett, és a női csapatnál nem lesz több négy légiósnál a 2018–2019-es szezonban sem – nyilatkozta Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója a Sport Tv Mai helyzet című műsorában. Nyíri szerint már a Siófoknál is több pénzzel gazdálkodnak, mint a Fradinál. A férficsapat nagy terveket sző: olyan válogatott kézilabdázókat szeretne megszerezni, akik klubjukban nem vagy csak alig jutnak szóhoz.

 

„A Fradinak van egy eltökélt célja, a csapatban nem lesz hat-nyolc légiós. Most is négy van csupán, és ugyan jövőre lesz változás, de négynél több külföldi játékost akkor sem szerződtetünk. Mi a magyar kézilabda és a válogatott érdekeit tartjuk szem előtt” – nyilatkozta Nyíri Zoltán.

Arra a kérdésre, hogy a macedón sztárcsapat, a Vardar Szkopje szétesésével felszabaduló játékosok közül miért nem csapott le néhányra a klub, a sportvezető azt válaszolta, voltak tehetősebb kérők.

„Akiket érdemes lett volna átigazolni, mert olyan szintűek, azokat elvitték azok a klubok, amelyeknek a pénztárcája sokkal nagyobb és mélyebb, mint a miénk. Beleértve a Siófokot is. A többiek meg nem olyan képességűek, hogy mondjuk Háfra Noémit ezért hátrébb soroljam” – mondta.

A hírek szerint a férfiszakosztály is komoly erősítésre készül, ezt Nyíri nem is tagadta. Úgy fogalmazott, ha itthon nem is egyedülálló, azért mégis ritka, hogy egy egyesületen belül élvonalbeli férfi és női csapat is működjön.

„A Komló legyőzésével nagy lépést tettünk a bennmaradás felé, a szezonra ez volt az elsődleges célunk. Nem szeretnék előre elkotyogni olyat, ami papíron nincs megerősítve. De azokat a magyar válogatott kézilabdázókat, akik a saját csapatukban nem meghatározó játékosok, vagy talán nem is játszanak, megpróbáljuk megszerezni, és sok játéklehetőséget adni nekik. Ezáltal a Fradi és a válogatott is erősödne. Zajlanak a tárgyalások, de semmi konkrétumot nem tudok mondani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik