Kézilabda: a sérült Jamali BL-döntőbe várja a Veszprémet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 15:25
A körülményekhez képest jól van és már a visszatérést tervezi Jamali Iman, a Veszprém magyar válogatott kézilabdázója, aki két hónappal ezelőtt, a világbajnokságon szenvedett súlyos térdsérülést.

„A körülményekhez képest egészen jól vagyok, hétről hétre jobbnak érzem a térdemet, amelyet Béres György sebészorvos, a szakma egyik legkiválóbbja műtött meg – nyilatkozta Jamali az SzPress Hírszolgáltnak. – Szerencsém a szerencsétlenségemben, hogy a jobb térdem keresztszalagja szakadt el, nagyobb lenne a gond, ha ugyanez a ballal, az elugró lábammal történik meg.”„A körülményekhez képest egészen jól vagyok, hétről hétre jobbnak érzem a térdemet, amelyet Béres György sebészorvos, a szakma egyik legkiválóbbja műtött meg – nyilatkozta Jamali az SzPress Hírszolgáltnak. – Szerencsém a szerencsétlenségemben, hogy a jobb térdem keresztszalagja szakadt el, nagyobb lenne a gond, ha ugyanez a ballal, az elugró lábammal történik meg.”

Ez Jamali második súlyos térdsérülése, öt évvel ezelőtt hét hónapot kellett kihagynia.

„Meg kell barátkoznom azzal a gondolattal, hogy a gyógyulásom most sem lesz rövidebb – folytatta a 202 centiméter magas kézilabdázó. – Hetente kétszer Balatonalmádiban kezelnek, és ha minden jól megy, április végén a gyógytornát is elkezdhetem. Szeretném, ha a rehabilitáció a lehető legjobb helyen folytatódna, mert a hosszú kihagyás után épen és jó kondiban szeretnék edzésbe állni.”

Három nap múlva a Telekom Veszprém a bajnoki címvédő Mol-Pick Szeged otthonában játszik bajnoki rangadó mérkőzést.

„Nagyon szurkolok a csapatomnak, és képesnek tartom a játékostársaimat arra, hogy idegenben is győztesként hagyják el a pályát. Ez hatalmas bravúrnak számítana, és felpaprikázná a társaságot a soron következő hazai erőpróbák előtt. Messze még a Bajnokok Ligája négyes döntője, több akadályt is le kell küzdeni, de az elmúlt hetek csoportmérkőzései azt mutatták, hogy megvan az erő és az erős motiváció a játékosokban, amely a final four közeledtével csak erősödhet bennük. Fájó, hogy legfeljebb szurkolóként mehetek majd velük Kölnbe, de azt remélem, hogy nélkülem is megállják majd a helyüket” – hangsúlyozta a játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik