Kézilabda: a lánya a veséjét is eladta volna, hogy segítsen édesanyján

Vágólapra másolva!
2018.04.20. 12:08
null
Szvetlana Kitics súlyos pénzügyi problémákkal küzd (Fotó: Serbia.com)
Súlyos pénzügyi problémákkal küzd minden idők egyik legjobb kézilabdázója, a jugoszlávok olimpiai bajnok és vb-ezüstérmes klasszisa, Szvetlana Kitics.

 

 

Az 57 éves egykori klasszis súlyos pénzügyi problémákkal küzd, nem tudja fizetni a lakáshitelét, és amennyiben nem talál megoldást rövid távon fizetni, a bank elveszi tőle.

„Nem keresek senkit, aki segítene rajtam, egyszerűen csak egy kis időt kérek, mert nem vagyok bűvész, aki elő tud teremteni hatvanhatezer eurót. Ez életem első kölcsöne, de most feketelistán vagyok, és nem vehetek fel újabbat, hogy ezt kifizethessem. Ha engednének egy újabb hitelfelvételt, minden megoldódna, mert most már van ezerötszáz eurós nyugdíjam, ami a sportpályafutásom után jár” – idézte Kiticset a Sport1.mk portál.

Korábban úgy nyilatkozott, hogy a lánya azon gondolkodott, eladja az egyik veséjét, hogy segíthessen az édesanyján. De volt ajánlata egy szerb valóságshow-tól is.

„Ha akkor elfogadtam volna az ajánlatot, könnyen a pénzemnél lehetnék és fizethetném az adósságom. Most úgy tűnik, hogy az egyik nap nemzeti kincs vagyok, a másik nap pedig… El kellene adnom az összes kupám és érmem, hogy kikeveredjek ebből a helyzetből. Ha lakás nélkül maradok, lehet, visszaköltözöm Tuzlába.”

 

Az 1960. június 7-én Tuzlában született játékos a Radnicskiben vált ismertté, a belgrádi klub 1980 és 1985 között sorozatban hatszor jutott be a BEK döntőjébe, 1980-ban a csehszlovák Inter Bratislava, 1984-ben a nyugatnémet Bayer Leverkusen ellen meg is nyerte.

A válogatottban 205 mérkőzésen lépett pályára, tagja volt az 1980-as olimpiai második, az 1984-es olimpiai bajnok és az 1990-es vb-második jugoszláv válogatottnak. 1988-ban a világ legjobb játékosának választották, 2010-ben az IHF szavazásán ő lett minden idők legjobb női kézise.

2006-ban, 46 évesen vonult vissza, két évig a bosnyák szövetség sportigazgatójaként dolgozott, majd 48 évesen visszatért, hogy a 2008–2009-es szezonban segítsen a Radnicskin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik