Kézilabda: a közgyűlés előtt egyensúlyban a szövetségi kassza

Vágólapra másolva!
2013.05.16. 10:39
A kézilabda-szövetség elnöke, Vetési Iván szerint a sportág pénteki közgyűlése előtt az egyik legfontosabb tény, hogy a szervezetben központi kérdés a válogatottak versenyeztetése és az akadémiai képzés.

A kézilabdában az elmúlt évben történtek összegzése mellett előretekintést, módosításokat is terveznek a pénteki küldöttgyűlés résztvevői, valamint a Vetési Iván elnök irányította vezérkar tagjai. Az MKSZ megalakulásának 80. évfordulója alkalmából folyó ünnepségsorozat egyik állomása lesz a kongresszus, amely előtt a szövetség első embere lapunknak összefoglalta a megbeszélendő legfontosabb kérdéseket.

A szövetség egymilliárd forintos költségvetése egyensúlyban van. A bevételekhez jelentős összeggel járul hozzá a főszponzor Mercedes-Benz Hungária Kft., valamint a Mol, az adidas és az OTP Bank. A kiadások között a legnagyobb tételek a válogatottak versenyeztetéséből, valamint az utánpótlás legjobbjainak létrehozott Nemzeti Kézilabda-akadémia működtetéséből állnak össze.

A szövetség alapszabályának és szakmai stratégiájának változásai közül kiemelendő, hogy egységes rend szerint fognak működni a megyei szövetségek; nagy figyelmet kap az akadémiai képzés; a korábbinál hatékonyabbá válik az amatőrtanács.

A közelebbi és a távolabbi versenytervekről Vetési Iván elmondta, hogy az augusztusi férfi ifjúsági vb (Budaörs, Érd vagy Szigetszentmiklós), valamint a horvátokkal közösen szervezett 2014-es női Eb előkészületei rendben folynak. A nő válogatottat a betegség – de a decemberi vb-felkészülés edzésterveit leadó – Karl Erik Böhn felépüléséig Siti Beáta másodedző vezeti.

A következő kézilabda-bajnokságban a nőknél 12, a férfiaknál 13 csapat küzd. Újdonság, hogy a férfi NB I-ben szerepel a Kovács Péter vezette juniorválogatott (nem azonos az akadémiai válogatottal), amelynek tagjai így több játéklehetőséghez jutnak. A fiatal tehetségek hét közben klubjaikban készülnek, és csak a forduló előtt tartanak közös edzést (hazai meccseiket a tervek szerint Balatonbogláron játsszák). Hogy eredményeik beszámítanak-e a bajnokságba, arról később döntenek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik