Kézilabda: a kosár Euroliga formájára alakíthatják a BL-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.21. 13:59
A kosárlabda Euroliga Top 16-os szakaszához hasonlóra alakíthatják át a férfi kézilabda Bajnokok Ligája következő küzdelemsorozatát – mondta Vetési Iván, az MKSZ elnöke.

„Több kezdeményezés is ismert a férfi Bajnokok Ligája forgatókönyvének átalakításával kapcsolatban, de a jónak tűnő javaslatok is kisebb-nagyobb finomításra szorulnak" – mondta Vetési, aki szerint a 16 csapatos „elitligában” csak egy magyar klubnak jutna hely.Vetési, aki szerint a 16 csapatos „elitligában” csak egy magyar klubnak jutna hely.

A kosárlabda Euroligában a 24 csapatos első körből továbbjutókat két nyolccsapatos csoportra osztják, mindenki kétszer játszik mindenkivel a csoportján belül, majd az első négy-négy helyezett jut a kieséses szakaszba. Vetési szerint így mindkét csoportba egy-egy spanyol és német klub kerülne, a maradék hat-hat csapatot 12 ország legjobbjai tennék ki, köztük lenne a magyar bajnok is.

„Ami a másik elképzelést illeti, nem tűnik túl jónak a jelenlegi huszonnégyes indulói létszám harminckettőre emelése, mert ez a mezőny felhígulásához vezethet. Gondoljunk arra, hogy a csoportselejtezőkben jelenleg résztvevő együttesek között is akadnak olyanok, amelyek mindegyik meccsüket elveszítik és pont nélkül búcsúznak. A magyar szövetség a viták következő fordulóiban csak olyan javaslatokat szándékozik felkarolni, amelyek egyértelműen a hazai kézilabdázás és az érintett klubcsapatok ügyét szolgálják" – hangsúlyozta Vetési Iván.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik