Kézilabda: a Ferencvárosnál 30 százalékkal csökkentik a béreket

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.04.25. 12:03
null
Az FTC kézilabdacsapatainál is megtörtént a bércsökkentés (Fotó: Nemzeti Sport)
A Ferencváros ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán a Sport Tv Kézivezérlés című műsorában árulta el, egységesen 30 százalékkal csökkentették a női és a férfi kézilabdacsapat játékosainak a fizetését, és ez a következő idényre is érvényes.

 

A Ferencvárosnál eddig nem volt végleges döntés a fizetéscsökkentéssel kapcsolatban, most azonban kiderült, 30 százalékkal kevesebbet fognak keresni a zöld-fehérek kézilabdázói – a férfiak és a nők is.

„Ez a helyzet érinti a labdarúgást, a vízilabdát, a jégkorongot és a kézilabdát is. A sportolók már többször is összefogtak ez alatt az idő alatt. Mi nem akartuk elkapkodni a tárgyalásokat, hiszen úgy voltunk vele, mi van, ha egy hét alatt véget ér ez a szituáció?” – mondta Nyíri Zoltán.

„Nyíltan egymás szemébe mondtuk, mit tudunk vállalni, de azt nem szerettem volna, hogy újra leüljünk egymással és megint arra kérjük őket, hogy mondjanak le még tíz százalékról. Különbséget tettünk a bajnokságok között húsz százalék a csökkentés ott, ahol még folytatódhat a bajnokság, harminc százalék ott, ahol már lezárták a bajnokságot. Ez erre és a következő idényre is vonatkozik” – folytatta Nyíri.

A Ferencváros ügyvezető alelnöke arról is beszélt, előző év végén összeírták a költségvetést a következő idényre, s nagy céljai vannak a Ferencvárosnak, jelen helyzetben azonban csak remélni tudják, hogy ezt nem húzza keresztül a koronavírus-járvány.

„Minden idény előtt hat hónappal leülünk és összeírjuk a költségvetést. Nyilván nem terveztünk a járvánnyal, ez teljesen átírt mindent, de azt gondolom, ez mindenhol így volt”– mondta az FTC ügyvezető alelnöke.

„Minden évben vannak alapcéljaink – a bajnokságban legalább a második hely, plusz néha-néha elkapni a Győrt, illetve a BL-ben a legjobb nyolc között akartunk lenni, ez volt az alap. Most volt először az, hogy kimondtuk, a final fourba jutás a cél a következő idényre” – tette hozzá Nyíri Zoltán a 2020–2021-es kiírással kapcsolatban, megemlítve, hogy persze még nem biztos a BL-indulásuk.

Nyíri úgy tudja, a nyáron a női csapathoz érkező négy légóssal is meg tudtak állapodni a bércsökkentésről. A következő három hónapban biztos a 30 százalékos csökkentés, de a negyedévente megtörténő felülvizsgálat után elkezdhetik visszapótolni a játékosok béreit, amennyiben hamarabb kezd visszaállni az élet a normális kerékvágásba. A műsorban arról is szó esett, a Ferencváros engedélyezi-e, hogy Elek Gábor hosszú távon mellék- vagy főállásban legyen szövetségi kapitány.

„Majd ha a szövetség megkérdezi, hogy engedélyezzük-e vagy sem, akkor eldöntjük. Hivatalosan ilyen kérés az MKSZ-től nem érkezett. A magyar válogatott nekem mindenek fölött áll, az olimpiai kijutás nagyon fontos, legyen az bármikor. A Ferencváros mindig támogatni fogja a válogatottat” – mondta az alelnök.

Nyíri Zoltántól azt is megtudtuk, hogy a férficsapat remek bajnoki eredményei a vezetőket is meglepték. Megtartanák a jelenlegi keret tagjait, és légiósok igazolása nélkül szeretnének újra nemzetközi kupaindulást érő helyen végezni. A Ferencváros férficsapata a 2019–2020-as szezonban nemzetközi kupainduló helyen állt a lefújás pillanatában, de 2019-ben a tabella hátsó felén végzett a
Fradi.

A férfiaknál többé-kevésbé minden magyar kézicsapatnál ismert a bércsökkentés mértéke, de nagyok a különbségek, hiszen míg a két legnagyobb klub, a Szeged és a Veszprém 25 százalékkal csökkentett, a kisebb egyesületek minimálbért tudnak csak fizetni játékosaiknak, miközben a fennmaradásért küzdenek. Információink szerint Tatabányán felezték a fizetéseket, Csurgón kétoldalú megállapodásokat kötöttek, míg Egerben nem állapodtak meg mindenkivel, de tárgyalnak.

ÍGY CSÖKKENTEK A BÉREK A LÁTVÁNYSPORTOKBAN
LABDARÚGÁS
Ferencváros 20%
Mol Fehérvár FC 20%
Diósgyőri VTK 30%
Debreceni VSC (tárgyalás alatt) 20%
ZTE 20%
KÉZILABDA
Férfiak
Veszprém 25%
Szeged 25%
Gyöngyös 25%
Ferencváros30%
Balatonfüred 40%
Komló 40%
Mezőkövesd minimálbér
Orosháza minimálbér
Budakalász minimálbér
Nők
Ferencváros
30%
Debrecen 30%
Dunaújváros 50%
JÉGKORONG
DVTK Jegesmedvék (június 30-ig) 30%

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik