Kézilabda: a Danyi, Elek kettőst kérik fel a folytatásra

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.06.10. 15:38
null
A Danyi Gábor, Elek Gábor kettőst kéri fel az MKSZ a válogatott további irányítására (Fotó: Török Attila)
A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalos honlapján tudatta, hogy a Danyi Gábor, Elek Gábor kettőst kéri fel továbbra is a női válogatott irányítására.

 

Mint ismert, a decemberi világbajnokság után január elején az MKSZ felmentette a munkavégzés alól Kim Rasmussent, helyét a női válogatott élén a Danyi Gábor, Elek Gábor kettős vette át. Az edzőpárost március végéig, az olimpiai selejtezőig bízta meg a honi szövetség, ám a koronavírus közbeszólt: a győri tornát elhalasztották. A nemzetközi szövetség (IHF) azóta kiírta az új időpontot (2021. március 19–21.), összhangban a jövő nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokkal. Az MKSZ úgy határozott, a folytatásban is a Danyi, Elek kettőst kéri fel a válogatott irányítására.

Az MKSZ elnöksége határozatában felkérte Pálinger Katalin női szakágért felelős alelnököt és Kirsner Erika női szakágért felelős elnökségi megbízottat, hogy a nevezett szövetségi kapitány-jelöltekkel a szükséges egyeztetéseket 2020. június 15. napjáig folytassa le – írja az MKSZ honlapja.

„Hamarosan tárgyalunk a két jelölttel, illetve klubjaikkal, úgy véljük, a jelenlegi helyzetben Danyi Gábor és Elek Gábor a legalkalmasabbak a válogatott vezetésére, klubmunkájuk mellett. Amennyiben sikerül megegyeznünk velük, terveink szerint a 2021 tavaszán sorra kerülő olimpiai selejtezőig, illetve a kvalifikációs torna sikere esetén a jövő nyári olimpiáig kötnénk velük szerződést” – emelte ki Pálinger Katalin, a magyar szövetség alelnöke.

„Mindig megtisztelő, ha a magyar válogatott szövetségi kapitányának kérik fel az embert – fogalmazott az FTC-t irányító Elek Gábor a fradi.hu-nak. – Egyelőre én is csak a javaslatról tudok, de nem zárkózom el az egyeztetés elől. Noha Danyi Gáborral tétmérkőzésen még nem volt alkalmunk közösen irányítani a csapatot, az edzések tapasztalata azt mutatta, hogy jól tudunk együtt dolgozni.”

DANYI GÁBOR BIZTOS BENNE, HOGY MEG TUDNAK EGYEZNI

– Mit szól az újabb felkéréshez?
– Nem kérdés, meghallgatom a szövetség vezetőit, képviselőit. Biztos vagyok benne, hogy meg tudunk egyezni. Ugyanaz a hozzáállásom – és ezt Elek Gábor nevében is mondhatom –, mint volt január elején, amikor először felkértek minket kapitánynak.

– Ez azt jelenti, hogy igent mond?
– Nagyon valószínű. Sem az anyagi szempontok, sem másmilyen konstrukció nem meghatározó tényező most. Csakis egy cél lebeg a szemünk előtt, hogy a magyar női válogatott kijusson a tokiói olimpiára. Ezért mindent megteszünk.

– A kapitányi posztot miként tudja összehangolni a győri klubmunkájával?
– Kiváló kollégák segítik a munkámat Győrben, a klubvezetőségben és a szakmai stábban is. Eddig is csapatként működtünk együtt az ETO-nál, ez a továbbiakban még inkább így lesz. Jól megkomponálva, a feladatokat jól elosztva és mindig úgy nézve a dolgokat, hogyan lehet megoldani az egyes szituációkat, sikeresen el lehet végezni mindkét feladatot.

– Idén egyetlen megméretés vár a női nemzeti csapatra, az Európa-bajnokság: mi lesz a cél decemberben?
– Az Eb-t teljes egészében és a lehető leghatékonyabban a jövő márciusi olimpiai selejtező siker es megvívására kell felhasználnunk, annak kell alárendelnünk. Nem lehet kérdés, hogy az előttünk álló egy évnek – amire lehetőséget kaphatunk Elek Gáborral – az olimpia a csúcspontja. Persze szó sincs arról, hogy ezzel degradálnám az Eb-t, de a fókusz Tokión van, amely felé az első lépés a márciusi, győri kvalifikációs torna lesz. (P. B.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik