Kézilabda: 80 hektáros farmon pihen a Veszprém játékosa

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2020.05.08. 17:49
null
Andreas Nilsson a Veszprém 43 éves történetének legjobb beállója (Fotó: Dömötör Csaba)
Andreas Nilsson, a Telekom Veszprém beállója kalandos körülmények között jutott el Svédországba.

 

„Visszavezettünk a barátnőm szüleihez Svédországba, mivel nem volt elérhető repülőjárat. Északra autóztunk fel, ami nagyjából 22-24 órát jelentett Veszprémből. Nehéz utazás volt, szóval reméljük, visszafelé már járni fog a Hamburg–Bécs vonatjárat, amelynek van autós vagonja is. A lényeg, hogy már tizennégy napja itt vagyunk a barátnőm szüleinél, akiknek egy hatalmas, nyolcvanhektáros farmjuk van. Itt aztán tud szaladgálni a fiam, és mindig van teendő a ház körül is” – mondta Andreas Nilsson, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának svéd beállója a klub hivatalos honlapjának adott interjúban.

A 30. életévét nemrégiben betöltő játékost a veszprémi szurkolók megválasztották az egyesület 43 esztendős története legjobb beállójának.

„Egy kicsit meglepődtem, de közben nagyon büszke is vagyok rá. Hatalmas dolog ez számomra!” – vallotta be a svéd, aki 2014-ben a Hamburgtól került a bakonyiakhoz.

Nilsson szerint az egyik legrosszabb emléke, amit valaha átélt, a Kielcétől elszenvedett vereség volt. Mint ismert, a Bajnokok Ligája 2016-os kölni fináléjában a már kilenc góllal is vezető Veszprém végül hétméteresekkel kapott ki a lengyel gárdától. Azon a találkozón Nilsson hat találatot szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik