Kézilabda: 29 napig élt a challenge-rendszer Dániában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.26. 16:19
A Dán Kézilabda-szövetség (DHF) szerdai, rendkívüli ülésén arról döntött, hogy az idény további részében már nem használják a challenge-rendszert, amely így mindössze 29 napot élt meg.

Mint beszámoltunk róla, Dániában a nemzetközi szövetség (IHF) felkérésére kezdték el alkalmazni a más sportágakban már használt challenge-et, amelynek keretében az edzők meghatározott esetekben maguk is kérhették a videobíró igénybe vételét. A rendszert azonban sok kritika érte az idényből eltelt rövid idő alatt is, így a DHF végül a klubok nyomásának is engedve úgy döntött, nem használják tovább. Mint beszámoltunk róla, Dániában a nemzetközi szövetség (IHF) felkérésére kezdték el alkalmazni a más sportágakban már használt challenge-et, amelynek keretében az edzők meghatározott esetekben maguk is kérhették a videobíró igénybe vételét. A rendszert azonban sok kritika érte az idényből eltelt rövid idő alatt is, így a DHF végül a klubok nyomásának is engedve úgy döntött, nem használják tovább.

„Sajnálatos, hogy ide jutottunk, de jelen esetben ez tűnik a megfelelő lépésnek. Az idény további részében átgondoljuk, hogy tudunk-e jobb megoldást. Úgy gondolom, a challenge később még vissza fog térni, de hogy pontosan mikor és milyen formában, most még nem tudom megmondani”nyilatkozta Per Bertelsen, a DHF elnöke a dán Tv2-nek.

A zöld időkérő gombról is esett szó az ülésen, de az egyelőre marad, azonban apró módosításokat végeznek a működésében, hogy minimálisra csökkentsék a visszaélés lehetőségét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik