Férfi kézi: Próbálok alkalmazkodni a kialakult helyzethez – Nagy Martin

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2020.10.13. 12:03
null
Nagy Martin szerint a mérkőzések irama nagyobb az itthoninál
Kalandosan indult a szegedi kapus, Nagy Martin kölcsönjátéka, miután a Valur Reykjavík nem vállalta az Európa-ligát, majd az izlandi bajnokságot is felfüggesztették.

 

Mirko Alilovic és Mikler Roland mellett kevés lehetőség jutott a fiatal Nagy Martinnak, aki ezért a Mol-Pick Szegedből a 22-szeres izlandi bajnok Valurhoz került kölcsönbe a nyáron. A 21 éves utánpótlás-válogatott kapus részben azért szerződött a reykjavíki klubhoz, hogy a nemzetközi porondon is kipróbálhassa magát, a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések következtében azonban már a dán Holstebro elleni selejtezőre sem tudott elutazni csapata, amely így játék nélkül búcsúzott a sorozattól.

„Külföldről visszaérkezve két hét karantén vár mindenkire, ami nem tetszik azoknak a játékosoknak, akiknek családjuk van  – mondta a Nemzeti Sportnak Nagy Martin. Ami nagyobb baj, hogy ilyenkor tizennégy napig nem is edzhetünk együtt. A vezetőség a körülményeket figyelembe véve ezért jobbnak látta, ha el sem indulunk az Európa-ligában. Bár megértettem a döntést, nagyon csalódott voltam, hogy most sem lesz alkalmam megméretni magam a nemzetközi porondon.”

Az Atlanti-óceán északi részén található szigeten egyre több pozitív esetet regisztrálnak, emiatt előreláthatólag október végéig szünetel az izlandi pontvadászat; a játékosok a visszatérésig nem érintkezhetnek egymással, így mindenki a saját otthonában készül tovább. A Valur eddig négy bajnokit vívott, ebből hármat megnyert, és tartja harmadik helyét a tabellán.

„Megmaradt bennem az ÍBV elleni vereség –  folytatta Nagy, aki osztozik a játékperceken poszttársával, Einar Baldvin Baldvinssonnal –, de nemcsak az eredmény, az utazás miatt is. Az időjárási viszonyok nem tették lehetővé, hogy a gyorsabbik komppal menjünk, ezért három órát zötykölődtünk a hullámokon. Mindenkit megviselt, engem, alföldi gyereket különösen, nagyon tengeribeteg lettem, életem legrosszabb útja volt. Ráadásul ez a mérkőzés napján történt, amihez egyál­talán nem vagyok hozzászokva, a teljesítményemre jócskán rányomta a bélyegét.”

Nagy Martin szerint a Valurnál minden adva van a fejlődéshez, a szakmai stáb rendkívül felkészült, a meccsek irama pedig nagyobb a magyar első osztályénál. Sok a lerohanásgól, a játékosok szinte végigfutják a hatvan percet, ám ami a legnagyobb különbség, az a szemlélet – ezt a profi mentalitást szeretné ellesni tőlük. A társak, a helyiek elfogadták, angolul szinte mindenki beszél, a legtöbb segítséget mégis honfitársától, a korábbi válogatott kézilabdázó Belányi Zoltántól kapja, aki több mint két évtizede él Izlandon.

„Zoli egyengeti az itteni utamat , bár apuval (Nagy Zoltán, a Szeged volt kapusa – a szerk.) is sokat beszélek – tette hozzá Nagy, aki a pandémia miatt nem tudna közvetlen járattal hazarepülni, így valószínűleg hosszú ideig még a szigetországban marad. – Ha találunk streamet, követi a meccseimet. Próbálok alkalmazkodni a kialakult helyzethez, jelenleg a tanulmányaimra összpontosítok, a szegedi egyetem programtervező informatikus képzését végzem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik