Kézi: eddigi legkeményebb meccsét vívta a nyáron az FTC

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.08.16. 22:24
null
A váciak után néhány nappal már a Valceával játszott a Fradi (Fotó: Török Attila)
Eddigi legkeményebb nyári felkészülési meccsén a Ferencváros női csapata egygólos vereséget szenvedett a román bajnok Valcea vendégeként, ami nemcsak kiélezett, de remek erőfelmérő is volt.

 

Felkészülése legfontosabb állomásához érkezett az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata, amely a román bajnoki címvédő Valcea otthonába látogatott. A nyári program során a Fradi találkozott már olyan gárdával, amely indul a Bajnokok Ligájában, azonban a szlovén Krim Ljubljana egy hete nem bizonyult valami kemény ellenfélnek: Elek Gábor együttese simán, tíz góllal nyert (35–25). Ám a zöld-fehérek edzője már akkor elmondta lapunknak, hogy a románok elleni találkozó lesz a felkészülés igazi fokmérője.

A magyar határtól húsz kilométerre fekvő Nagyszentmiklóson a helyiek ezúttal már a meccs kezdete előtt beiktatták a díjátadást, így elismerésben részesült Elek Gábor, a csapatkapitány Kovacsics Anikó, és emlékplakettet kapott a vendégek balátlövője, Háfra Noémi is.

A mérkőzést a Fradi kezdte jobban, és Kovacsics vezetésével 4–1-re elhúzott, rendre megtalálta a rivális védelmének gyenge pontját. A Valcea bejátszásokra igyekezett alapozni a támadójátékát, általában szabálytalanul, amit a játékvezetők is rendre észrevettek. Az FTC a szünetre ugyan megőrizte előnyét, de egyre több átlövést értékesített a román csapat, Mireya González kísérleteinek köszönhetően még egyenlített is a szünet előtt – csak Klivinyi Kinga találata révén maradt meg az egygólos különbség.

Nem hiába tartott az ellenféltől Elek, a Valcea a második játékrész elején átvette az irányítást, és három-négy góllal a vezetést is, miután remek kapusteljesítmény mellett gyors egymásutánban kétszer is emberelőnybe került, ami miatt a vendégvédelem sokat veszített a keménységéből. Mire a Fradi egyenlített (27–27), a kiállítások miatt újra és újra létszámhátrányba került, volt, amikor kettősbe is.

A Valcea így is csak egy utolsó pillanatban megítélt hetessel nyert, a vége 33–32-es hazai győzelem lett, a meccs legjobbjának a nyolcgólos Kovacsicsot választották. De ezúttal nem az eredmény volt a lényeg, még ha a mérkőzés egy éles Bajnokok Ligája-találkozónak is beillett volna.

A zöld-fehérekkel kapcsolatos hír még, hogy szerződést kötött az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft. és a Lidl Magyarország, amely gyémánt fokozatú szponzora lett a klubnak, és évi 240 millió forinttal támogatja a fővárosi kézilabdacsapatot.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
FÉRFIAK

FTC-HungaroControl–Budakalász 29–29 (15–16), Grundfos Tatabánya KC–Dabasi KC VSE 28–25 (15–14), RK Nexe Nasice (horvát)–Mol-Pick Szeged 32–29 (16–16), SZKA Minszk (fehérorosz)–Csurgói KK 20–25 (7–13), Vecsés–Orosházi FKSE-Linamar 28–34 (16–21)
NŐK
Érdi Kupa, Érd: Dunaújvárosi Kohász KA–Kisvárda Master Good SE 31–25 (9–14), Érd–MTK Budapest 36–25 (14–11). További mérkőzések: Alba Fehérvár–Zalec (szlovén) 29–28 (14–15), Brest–Győri Audi ETO KC 26–35 (13–18), Eszterházy SC–DVSC Schaeffler 23–35 (8–22), Valcea (román)–FTC-Rail Cargo Hungaria 33–32 (15–16), MKS Lublin (lengyel)–Motherson Mosonmagyaróvár 30–26 (17–13)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik