Kézi: Csoknyai lehet a Balatonfüred edzője, Fazekas kölcsönben?

Vágólapra másolva!
2014.07.15. 11:02
A nyári szabadságok leteltével fokozatosan edzésbe állnak a férfi NB I-es kézilabdacsapatok. A legjobbak közül a Veszprém, a Szeged és a Tatabánya a jövő héten tartja az első tréninget, míg a Csurgó, a Gyöngyös és az Orosháza játékosai máris izzadnak. A bajnoki bronzérmes Balatonfüred is azt tervezte, hogy az új edző, György László vezetésével hétfőn áll munkába, ám egyrészt nem kezdte meg a tréningeket, másrészt – a korábbi hivatalos bejelentéssel ellentétben – mégsem György László lesz/lett a lejáró szerződésű, Csurgóra szegődő Sótonyi László utódja.

A változásokról szóló tájékoztatás még várat magára, ugyanakkor valószínűnek látszik, hogy július 21-re áll össze véglegesen a fürediek új kerete. Úgy tudjuk, ennek élére Csoknyai István a kiszemelt, míg az eddig is a fiatalokkal foglalkozó György László továbbra is az utánpótlással, valamint a klub második ligás együttesével foglalkozna.

A nyár elején még szóba jött a megfiatalított PLER és a Veszprém szakmai együttműködése, ám az egyeztetések nem vezettek eredményre. Emiatt a bajnokcsapat bő keretének, valamint a felnőtt NB I B-ben aranyérmet szerző junioregyüttesének néhány játékosa Balatonfüredre is kerülhet – akár kölcsönben, akár meghatározott időre.

A fürediek leigazolták Vácról a jobbszélső Gábori Mátét, hogy a visszavonuló Tombor Csabát pótolják. A beállós Uros Vilovszki szintén a Füredet erősítené – és esetleg a veszprémi bővebb felnőttkeret más játékosai is – , miként a veszprémi junioregyüttes több, a sikereket eddig Csoknyai vezetésével elérő tagja is.

A Veszprém és a Balatonfüred régi jó együttműködése megmozgatja azok fantáziáját is, akik Fazekas Nándor jövőjéért aggódnak. Pedig nem kell félteni a veszprémi kapust: a szerződése még egy évig a klubhoz köti, vagyis legfeljebb kölcsönadhatják akár Füredre, akár külföldre. Erre akkor lesz esély, ha Carlos Ortega edző úgy véli, a vállműtét után lábadozó Mirko Alilovic és a múlt héten megnősülő Mikler Roland megoldja a kapusokra váró feladatokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik