Kézi BL: Nilsson és Kovacsics a forduló legjobbjai között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.15. 09:49
Sikeres hétvégét zártak a magyar csapatok a kézilabda Bajnokok Ligájában: a nőknél az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC is győzött, a férfiaknál a Mol-Pick Szeged és a Telekom Veszprém szintén. Nem csoda, hogy szinte mindegyik magyar klubtól bekerült egy-egy játékos a forduló legjobbjai közé az európai szövetségnél (EHF).

Kezdjük a nőkkel. A Ferencváros Kovacsics Anikó utolsó pillanatokban szerzett góljának köszönhetően győzte le hazai pályán a Kristiansandot. A válogatott játékos hét találatával a mérkőzés legjobbja volt, mígaz EHF-nél a forduló három sztárjának egyike.Kovacsics Anikó utolsó pillanatokban szerzett góljának köszönhetően győzte le hazai pályán a Kristiansandot. A válogatott játékos hét találatával a mérkőzés legjobbja volt, mígaz EHF-nél a forduló három sztárjának egyike.

A Győri ETO a Podravka Koprivnica vendégeként győzött hat góllal, a sikerhez kellettek Amandine Leynaud bravúrjai is a kapuban. A francia kapus egyik védése bekerült a forduló legszebbjei közé is.

A férfiaknál a címvédő Montpellier otthonában diadalmaskodó Telekom Veszprém beállója, Andreas Nilsson öt gólt lőtt, egyik közülük szépségdíjas volt – az EHF a forduló legszebbjei közé is beválasztotta. Sőt: Nilsson a forduló válogatottjának is a tagja.

Mikler Roland a Meskov Breszt elleni mérkőzéshez hasonlóan a Montpellier ellen is az utolsó másodpercekben bemutatott védéssel mentette meg a Veszprémet. Az EHF ezúttal is értékelte a magyar kapus bravúrját, a legszebb hárítások összeállításában helyet kapott a korábbi klubjával hírbe hozott kapuvédő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik