Kézi BL: a Veszprém megkapta a szabadkártyát, főtáblán kezd

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.06.18. 17:52
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy véglegesítette a férfi és a női Bajnokok Ligája mezőnyét a 2018–2019-es szezonra. A döntés alapján a Telekom Veszprém is a férfi kézilabda Bajnokok Ligája főtábláján kezdheti meg a szereplését.

A BL mezőnyét az EHF végrehajtó bizottságának hétfői, glasgow-i ülésén véglegesítették.

Az NB I-ben ezüstérmes Telekom Veszprém a csoportkörben az erősebb ágon szerepelhet, ahogyan az alanyi jogon induló bajnok Mol-Pick Szeged, valamint a többi között a Montpellier HB és a HBC Nantes, az idei BL-döntő két francia résztvevője.

Utóbbi két csapat a Veszprémhez hasonlóan szabadkártyával indulhat, akárcsak a C-D ágra került macedón HC Metalurg Szkopje, a dán Bjerringbro-Silkeborg és a lengyel Orlen Wisla Plock. Az osztrák Alpla Hard, a fehérorosz Minszk, a német Füchse Berlin, az izraeli Maccabi, a holland OCI/Lions és a szlovén Velenje nem kapott indulási jogot a BL-ben.

Az is biztossá vált, hogy a nőknél a bajnok Győri Audi ETO és az ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria is a főtáblán szerepelhet. A férfiakkal ellentétben a nőknél lesz selejtező, amelyből a két csoportgyőztes jut majd fel a főtáblára.

A nőknél négy szabadkártyás kérelmet fogadtak el, a norvég Larvik és a francia Brest egyből a főtáblára került, míg a német Bietigheimnek és a román Craiovának selejteznie kell. Az orosz Lada és a török Kastamonu Belediyesi nem kapott indulási jogot.

A csoportok sorsolására jövő pénteken kerül sor Bécsben, előtte még valamikor nyilvánosságra hozzák a kiemelési kalapokat.

A FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA MEZŐNYE
A ÉS B CSOPORT:
Paris Saint-Germain (francia), Vardar (macedón), Kielce (lengyel), MOL-PICK SZEGED, Flensburg (német), Barcelona (spanyol), Skjern (dán), Meskov Breszt (fehérorosz), PPD Zagreb (horvát), Motor Zaporozsje (ukrán), Kristianstad (svéd), Celje (szlovén), Rhein-Neckar Löwen (német), TELEKOM VESZPRÉM, Nantes (francia), Montpellier (francia)
C ÉS D CSOPORT: Ademar Leon (spanyol), Sporting (portugál), Elverum (norvég), Besiktas (török), Thun (svájci), Csehovszkije Medvegyi (orosz), Dinamo Bucuresti (román), Tatran Presov (szlovák), Riihimäen Cocks (finn), Wisla Plock (lengyel), Silkeborg (dán), Metalurg (macedón)

A férfi BL mezőnye a 2018–2019-es szezonra – nagyobb méretért kattintson a képre (Fotó: eurohandball.com)
A férfi BL mezőnye a 2018–2019-es szezonra – nagyobb méretért kattintson a képre (Fotó: eurohandball.com)

 

A NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA MEZŐNYE
CSOPORTKÖRBEN KEZD:
GYŐRI AUDI ETO, CSM Bucuresti (román), Buducsnoszt (montenegrói), Rosztov-Don (orosz), Metz (francia), Köbenhavn (dán), Kristiansand (norvég), Thüringer HC (német), Krim Ljubljana (szlovén), Sävehof (svéd), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, Odense (dán), Brest (francia), Larvik (norvég)
SELEJTEZŐBEN KEZD: Lublin (lengyel), Podravka Koprivnica (horvát), Salerno (olasz), Muratpasa (török), Bera Bera (spanyol), Jagodina (szerb), Craiova (román), Bietigheim (német)

A női BL mezőnye a 2018–2019-es szezonra – nagyobb méretért kattintson a képre (Fotó: eurohandball.com)
A női BL mezőnye a 2018–2019-es szezonra – nagyobb méretért kattintson a képre (Fotó: eurohandball.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik