Kézi BL: A színvonal olyan lenne, mint az edzőmeccseken – Mikler

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.04.16. 12:01
null
Mikler Roland nem látja reális esélyét annak, hogy folytatódjon a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírása (Fotó: Tumbász Hédi)
Mikler Roland, a Mol-Pick Szeged kézilabdacsapatának magyar válogatott kapusa a szegedma.hu portálnak elmondta, nem látja reális esélyét annak, hogy folytatódjon a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírása. A magyar válogatott kapus még azelőtt nyilatkozott erről a regionális honlapnak, hogy az európai szövetség decemberre halasztotta volna a sorozat négyes döntőjét.

 

Mint ismert,az MKSZ úgy döntött, hogya koronavírus-járvány okozta helyzetre tekintettel befejezettnek nyilvánítja az égisze alá tartozó összes bajnokságot, és a következő kiírásban az előző évad végeredménye alapján jelöli ki a nemzetközi kupák szereplőit.

Noha ezzel biztossá vált, hogy a magyar sorozatok nem folytatódnak, nemzetközi színtéren, a Bajnokok Ligáját illetően egyelőre nem született meg a végső döntés,Mikler Roland viszont nem lát reális esélyt a folytatásra.

„Nincs értelme a folytatásnak, és ahogy a bajnokságokat is, ezt is le kellene zárni. Ez azért nem úgy megy, hogy szólnak, hogy folytatjuk és mindenki topformába kerül egy hónap múlva és játsszuk a döntőket. Rengeteg gyakorlás és meccsrutin kell ahhoz, hogy eljussunk arra a szintre, hogy meg tudjuk verni a világ legjobb csapatait. Ha újra elkezdünk dolgozni, az egy alapozó időszak lesz, és a végére vagy az erőnk nem lesz elég a folytatásra, vagy rengeteg technikai hiba miatt a játék lesz élvezhetetlen. Nem a reális kép alakulna ki a meccseken. Ezzel nemcsak mi vagyunk így, hanem a többi vetélytársunk is. A Bajnokok Ligájában olyan mérkőzéseket játszanánk a helyezésekért, mint amilyenek az edzőmeccsek színvonala szokott lenni. Éppen ezért mondom azt, hogy nem látok reális esélyt a folytatásra.”

A 35 esztendős kapus kitért a következő idényre is.

„A legnagyobb kérdőjel, amire senki nem tud választ adni, hogy meddig tart ez a helyzet, mikor cseng le olyan szinten, hogy akár csak együtt edzünk. És az csak a kezdet. Akkor még mindig kérdés, hogy mikor játszhatunk meccset, mikor jöhetnek nézők a csarnokokba. A klubokat anyagilag is nehezen érinti ez az időszak és mivel a sport is üzlet, kérdés, hogy ezen a fronton mikor áll helyre az élet. Átrendeződhetnek az erőviszonyok is, mert minden klubot másként érint ez a válság. Rengeteg kérdés van, de ameddig nem látni a járvány végét, addig nagyon nehéz tervezni és készülni.

FRISSÍTÉS (12.53)! Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a hivatalos honlapján bejelentette, hogy augusztusról december végére halasztotta a férfi Bajnokok Ligája négyes döntőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik