Estelle Nze Minko (27) nem mondhatott nemet a Győr ajánlatára (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Mint ismert, a Győr februárban jelentette be, hogy a nyártól a csapatnál folytatja a jelenleg a Siófokot erősítő irányító-átlövő.

A 27 éves francia válogatott játékos – aki világ- és Európa-bajnok, a riói olimpián pedig ezüstérmes lett csapatával – a kézilabdával foglalkozó oldalnak azt mondta, a Siófokot mindig is kiváló ugródeszkának tartotta.

 
Már biztos – Nze Minko a Győri ETO-hoz igazolt

„Jelenleg minden remek. Nem gondolkozom a múlton, csak a jelenre koncentrálok, és azon vagyok, hogy még jobbá váljak. Éhes vagyok a sikerre, szeretnék még több trófeát nyerni. A Siófokra mindig is úgy tekintettem, mint egy remek lehetőségre, amely jó ugródeszka lesz a fejlődésre és arra, hogy továbblépjek. A Győr az a klub, amelyről már akkor is álmodtam, amikor kicsi voltam, úgyhogy számomra nem is volt kérdés a váltás. Amikor a Győr kopogtat az ajtódon, akkor nem mondasz nemet.”

Nze Minko hozzátette, „jutalomként” tekint a győriek megkeresésére. S hogy miért?

„Az erőfeszítéseimért, amit beleteszek a meccsekbe, és azért, mert óriási kockázatot vállaltam, amikor 24 esztendősen úgy döntöttem, külföldre szerződöm. Amikor három éve bejelentettem, hogy a Siófokhoz igazolok, mindenki azt kérdezte, miért választottam egy olyan csapatot, amely nem híres és amelyről sokan nem is hallottak? Na, hát itt a válasz, ezért!”