Kézi: A válogatottnak ennél többre van szüksége – Mocsai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.10. 10:54
Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, a magyar kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Digi Sport Reggeli start című műsorában értékelte a nemzeti csapat jelenlegi helyzetét, valamint a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged klubfilozófiájáról is beszélt.



„A ledolgozandó napok számát növelni kell, a válogatott edzőknek egész szezon közben együtt kell dolgozniuk a klubokkal, ahogy régen – mondta Mocsai Lajos a nemzeti csapat helyzetével kapcsolatban. – A válogatottat gyakorlatilag egy plusz klubcsapatként egész évben kell gondozni. Annak idején én 12-13 meccset játszottam a világ legjobbjaival egy-egy világversenyre való felkészülés során. Most olvastam, hogy volt két mérkőzés két viszonylag gyenge ellenféllel, majd júniusban lesz a következő összetartás. Ennél többre van szüksége a nemzeti csapatnak."

A Testnevelési Egyetem rektora a hazai klubcsapatokról is beszélt, összehasonlította a Veszprém és a Szeged filozófiáját.

„Szegeden van egy edzői állandósság, Veszprémbe új edzőt hoztak, egészen más szemlélettel. A londoni olimpia óta, ahol a negyedik helyen végző válogatottban nálam nyolc veszprémi játékos volt, a nemzetközi tendenciának megfelelően ez kicserélődött, egy folyamat indult el – így Mocsai Lajos. – Ez az, amit én nem tartok jónak, hogy az érkező edző filozófiája abban merül ki, hogy pozíciónként két, lehetőleg világklasszist kell igazolni. A külföldi edzőknek van egy óriási problémájuk: nem ismerik azt, hogy mit jelent a nemzeti válogatott a játékosoknak, a rutinos kézilabdázók jelenléte, mint Ilyés Ferenc vagy Schuch Timuzsin, pedig óriási erkölcsi erőt jelenthet."

A teljes beszélgetést ide kattintva tekinthetik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik