Neagu is részt vett az igazgatótanács ülésén (Fotó: CSM Bucuresti)

A Telekom Sport televíziónak nyilatkozva Szabo igazságtalannak nevezte az FRH elnökségének többhetes vita után hétfőn meghozott döntését, ám azt nem fejtette ki, hogy annak melyik részletével nem ért egyet.

A SEPSI KOSARASAI IS HÁBOROGNAK

Nem a kézilabda-szövetség az egyetlen Romániában, amely elégedetlenséget váltott ki azon határozatával, hogy a bajnoki cím odaítélése nélkül zárta le az idényt. Az FRH után egy nappal a kosárlabda-szövetség (FRB) is hasonló döntést hozott, ami elsősorban a női bajnokság alapszakaszát toronymagasan megnyerő Sepsi SIC csapatának jött rosszul. A legutóbbi négy bajnokságban elsőként végző székelyföldi együttes vezetése azért sem érti a döntést, mivel a női liga csapatai 10:3 arányban arra voksoltak, hogy az alapszakasz végeredménye alapján hirdessenek bajnokot. Az FRB vezetése viszont a férfibajnokság állása (Kolozsvár és Nagyvárad azonos pontszámmal állt az élen, bár az egymás elleni eredmények előbbinek kedveztek) miatt inkább a szezon törlése mellett döntött.

Utánanéztünk, és a jogászaink is tanulmányozzák majd a döntést. Arra gondolunk, hogy megtámadjuk a Sportdöntőbíróságon. A városvezetések befektetik a pénzt, és a végén olyan döntések születnek, amelyek egyeseknek kedveznek, másokat pedig hátrányosan érintenek. Elveszett a munkánk” – mondta Szabo, aki a klub és a játékosok megsértését, valamint féltékenységet lát az FRH határozatában.

A bukaresti klub igazgatótanácsának szerdai ülésén az anyagi háttér javát is biztosító Főpolgármesteri Hivatal szintén támogatásáról biztosította a pereskedési terveket. Az ülésen a vezetők mellett a női kézilabdacsapat képviseletében Cristina Neagu és Crina Pintea játékosok, valamint Adrian Vasile edző is részt vettek, mert a fő téma a sportolók felé fennálló tartozások rendezése volt.

Aurelian Badulescu főpolgármester-helyettes ígéretet tett rá, hogy továbbra is kiemelt módon támogatják a klubot és a bukaresti sportéletet, az elmaradt fizetést pedig azonnal utalják, amint a városvezetés megkapja a pénzügyminisztériumtól az erre szánt erőforrásokat. A CSM a női csapatának három, a férfiegyüttesnek négy havi bérrel tartozik.