Kézi: 20 ezres aréna épül Budapesten az Eb-re, a legnagyobb lehet Európában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.08. 15:48
A Magyar Kézilabda-szövetség rendkívüli küldöttgyűlésén Kocsis Máté elnök beszélt a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságról, és bejelentette: Budapesten épülhet meg a tornára Európa legnagyobb kézilabdacsarnoka.

Az MKSZ elnöke, Kocsis Máté elmondta: a 2022-es Európa-bajnokság mind a négy helyszínén szükség lesz infrastrukturális fejlesztésekre.

„A szegedi arénát teljes körűen kell felépíteni, szorosan együttműködve a klubbal, de eleget téve az EHF elvárásainak, melyek lehetővé teszik a szabályos rendezést. Komplett, nyolcezer fő befogadására alkalmas arénát kell építeni Szegeden. Át kell építeni a veszprémi arénát, bővíteni a befogadó-képességet. Ez óriási munka, szoros határidőkkel. 2021. szeptember elsejéig mindennel el kell készülni, hogy két próbatornát le tudjunk bonyolítani az Európa-bajnokságig. Ehhez 2019. szeptember elsején nem ártana az első vödör betonokat mindenhol leönteni.”

Ezután beszélt a fővárosi csarnokról is.

„Elfogadta a kormány azt a javaslatunkat, hogy Budapesten épüljön egy húszezer-huszonkét fő befogadására, illetve az Eb-döntő megrendezésére alkalmas megaaréna, ami mai tudásunk szerint Európa legnagyobb kézilabda-arénája lesz. Illetve a debreceni Főnix Aréna rekonstrukciója is szükséges.”

Mint arról beszámoltunk, a küldöttgyűlésen Görbicz Anitát, Kirsner Erikát és Nagy Lászlót is beválasztották az elnökségbe, később erről is láthatnak hosszabb videós összefoglalót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik