Női ifjúsági kézi-vb: döntőben a magyar válogatott!

Vágólapra másolva!
2018.08.18. 18:57
null
Döntős az ifiválogatott a vb-n
Magabiztosan győzte le Dél-Koreát a magyar női ifjúsági kézilabda-válogatott a lengyelországi világbajnokságon, ezzel pedig bejutott a vasárnapi döntőbe, ahol Oroszország lesz az ellenfél.

Már az első találatot is a mieink szerezték, és bár a dél-koreaiak az első percekben próbálták tartani a lépést, a mieinknek később sikerült ellépniük. Az első félidő végére már hétgólos volt az előny – 19–12-es eredménynél telt le az első harminc perc.

Előzetesen tartani lehetett attól, mire megyünk az európai csapatok számára mindig szokatlan játékstílussal, de védekezésben és támadásban is megtaláltuk a megoldást a koreaiak taktikájára. Kuczora Csenge védhetetlen bombákat eresztett meg, de a két szélső, Arany Rebeka és Schatzl Natalie is biztos kézzel értékesítette a helyzeteit.

A második játékrész elején ugyan ötre zárkózott az ellenfél, de utána sikerült megnyugtató, tízgólos fórt kiharcolni, amivel lehetett gazdálkodni a hátra levő negyed órában. Bár a végére a koreaiak ötgólosra csökkentették a hátrányukat, kicsit sem voltak veszélyesek a mieink győzelmére.

Női ifjúsági kézilabda-válogatottunk tehát 34–29-re megnyerte a találkozót, így bejutott a világbajnokság döntőjébe, ahol a svédeket felülmúló oroszok következnek.

Nagyszerű nyarat tudhatnak maguknak női utánpótlás-válogatottaink, hiszen korábban a serdülők Európa-bajnoki aranyat, a juniorok pedig Debrecenben világbajnoki címet szereztek.

Bohus Bea értékelése

NŐI IFJÚSÁGI KÉZILABDA-VB
ELŐDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG
–DÉL-KOREA 34–29 (19–12)
Kielce, V:
A. Covalciuc, I. Covalciuc (moldovaiak)
MAGYARORSZÁG: Magera, Szabó D., Herczeg (kapusok), Albek, Arany 4, Bánfai 6, Borgyos, Kácsor 2, Kellermann, Kuczora 6, Pál 2 (2), Schatzl 5, Simon 3, Tóth, Vámos 6, Varga. Szövetségi edző: Bohus Bea
Kiállítások: 2, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 7/5

A másik mérkőzésen: Svédország–Oroszország 23–29 (13–17)

A VASÁRNAPI PROGRAM
A 3. HELYÉRT
15.30:
Dél-Korea–Svédország
DÖNTŐ
18:00
: Magyarország–Oroszország

A magyar női ifjúsági válogatott vb-kerete:
Kapusok: Szabó Dóra (DVSC-TVP), Magera Noémi (NEKA), Herczeg Lili (NEKA)
Mezőnyjátékosok: Albek Anna (HB Graz, osztrák), Arany Rebeka (Vasas), Bánfai Kíra (FTC), Borgyos Panna (DVSC-TVP), Kácsor Gréta (Vác), Kellermann Dóra (Győri Audi ETO), Kuczora Csenge (Vasas), Pál Tamara (Győri Audi ETO), Schatzl Natalie (NEKA), Simon Armilla (NEKA), Tóth Nikolett (FTC), Varga Emőke (Győri Audi ETO), Vámos Petra (NEKA)
Szövetségi edző: Bohus Bea
Edző: Woth Péter

A magyar válogatott korábbi eredményei a világbajnokságon:
Csoportmérkőzések:

Magyarország­–Svédország 29–24 (15–12)
Magyarország–Chile 42–13 (20–6)
Magyarország–Horvátország 27–21 (13–9)
Magyarország–Egyiptom 36–24 (21–8)
Magyarország–Dánia 28–25 (14–14)
Nyolcaddöntő:
Magyarország-Ausztria 36–22 (16–11)
Negyeddöntő:
Magyarország–Spanyolország 33–20 (14–11)
Forrás: Magyar Kézilabda-szövetség

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik