Fókuszban a „hiányolt” Nagy László - ezt írja a spanyol sajtó

MUNKÁCSY ANDRÁSMUNKÁCSY ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2013.01.13. 12:00
null
Nagy László (a labdával) továbbra is népszerű Spanyolországban (Fotó: MTI/Kovács Anikó)
Az újságírók a kapus Mikler Rolandot dicsérték az Egyiptom elleni nyitó meccsünk (32–23) után a férfi kézilabda-világbajnokságon, Nagy Lászlót pedig arra emlékeztették, hogy a házigazdáknál is szerepelhetett volna a spanyolországi világbajnokságon. 

A spanyol sajtó érthetően még két nappal a 27–14-re megnyert Algéria elleni nyitó mérkőzés után is elsősorban a sajátjaival van elfoglalva; a Marca szakírója örvendetesnek tartja például, hogy a kevés játéklehetőséghez jutó Julen Aguinagalde vagy a vb-újonc Aitor Arino, Ángel Montoro és Antonio García is góllal tette le a névjegyét az afrikaiak ellen. A csapat hőse és a meccs legjobbja a kapus José Manuel Sierra volt, aki Sterbik Árpád kisebb szemgyulladása és amúgy is tervezett pihentetése miatt végigvédte az összecsapást – az értesülések szerint hétfőn Egyiptom ellen már a nagy csatákra tartogatott Sterbik áll majd a kapuban.

A házigazdák fél szemmel persze ránk is figyelnek, az EFE hírügynökség hosszabb beszámolót közölt az egyiptomiak elleni találkozóról (32–23). A cikk kiemeli, hogy a korábban Fazekas Nándor árnyékában kevés lehetőséghez jutó kapus, Mikler Roland „tett róla, hogy az afrikaiak várakozásai semmivé legyenek", majd a mérkőzés vége felé „néhány újabb megmozdulásával visszahozta a magyarok lelkesedését”. A szerző a támadások alapján Császár Gáborra (8 gól) és Harsányi Gergelyre (7) hívja fel a figyelmet.

As AS a lefújás után interjút készített Nagy Lászlóval, aki röviden a szombat esti mérkőzést is értékelte: „Kötelező győzelem volt. Úgy érzem, nagy támogatást kaptunk a kapuból, így a védekezés is jól működött, mehettünk előre, kezdeményezhettünk, és uralhattuk a találkozót.”

A Barcelona korábbi csapatkapitánya továbbra is nagyon népszerű Spanyolországban, amit csak erősít, hogy a házigazdákat nevezte a torna fő esélyesének, hiszen „nagyszerű játékosaik vannak, tapasztaltak, szilárdan védekeznek és közönségszórakoztatóan játszanak”. A magyar válogatottal kapcsolatban visszafogottabban nyilatkozott („nem érzem, hogy a világbajnokság éremesélyesei közé tartoznánk”).

Az újságíró emlékeztette Nagyot, egy éve még minden készen állt rá, hogy ő legyen a spanyol válogatott jobbátlövője. A poszt végül Ángel Montoróé lett, aki a Barcelonában is a Veszprémbe távozó klasszis helyébe lépett. „Ez már múlt. Így mennek a dolgok, Spanyolországnak remek csapata van, minden posztra két játékossal. Én pedig a hazám színeiért küzdök” – mondta erre Nagy László.

Számára biztosan pikáns lesz a spanyolok elleni csütörtöki összecsapás, de addig hétfőn Ausztrália és kedden Horvátország vár a mieinkre. A csapat vasárnap nem él a túl korai időpontra (11.00) felajánlott edzéslehetőséggel a csoportmérkőzések helyszínén, helyette fitneszprogrammal készült a következő feladatokra.

Délután Mocsai Lajos szövetségi kapitány, a játékosok képviseletében pedig Harsányi Gergely csapatkapitány, valamint Mocsai Tamás és Nagy László Magyarország madridi nagykövetének meghívására fogadáson vesznek részt, majd este fél 8-tól edz a csapat.

FIATALOK–IDŐSEK 2–2 – HARSÁNYI GERGELY NAPLÓJA

Január 14.

„Ezúttal a korábbinál hosszabb időre, nyolcvan percre kaptunk edzéslehetőséget. A többlet miatt meg tudtuk győzni a kapitányt, hogy focival hangolódjunk a tréningre, mert ez mindig feldobja a hangulatot. A szokásos, „idősek" a „fiatalok" elleni meccset játszottuk, és mivel a stábból Szatyi, a kapusedzőnk is beállt közénk, az életkora miatt hol az egyik, hol a másik csapatban szereplő Zubai Szabi most a fiatalokhoz került. Szatyi általában védőt játszik, de most előre ment, és szerzett is egy hatalmas gólt. A vége kettő kettő lett.”

A naplót itt olvashatja!

KAPUSÉLETKORÁRA GONDOLVÁN – BÁLINT MÁTYÁS BLOGJA

„...Mocsai Lajos is a legjobbkor jelezte az épp elkanászodni készülő két derék macedón síposnak, hogy nemcsak a főnökeik főnökeinek a főnöke és mezben futkosó honfitársai felé tartoznak lojalitással, hanem azért a sportág komolyságára sem árt figyelemmel lenniük, ők meg egy sárga lappal jelezték, hogy vették az üzenetet, és befejezték a bohóckodást. ”
A bejegyzés teljes szövegét ide kattintva olvashatják el!


A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (ZUBAI CSODAGÓLJA 2:40-TŐL)

SPANYOLORSZÁG 2013, FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–EGYIPTOM 32–23(17–9)
Madrid, 3000 néző. V: Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
MAGYARORSZÁG: MIKLER – HARSÁNYI G. 7, NAGY L. 4, CSÁSZÁR 8 (2), Zubai Sz. 2, Nagy K. 1, Iváncsik G. 3. Cs: SCHUCH 1, LÉKAI 4, Mocsai 2, Ancsin, Vadkerti A.
EGYIPTOM: Szakr – Ramadan 2, el-Ahmar 5 (1), Ibrahim 2, Sabib 2, Mohamed 1, Juszef 1. Cs: BAKIR, Hendavi (kapusok), Amer 1 (1), HASEM 2, RAZEK 4, Haggag 2, Elbaszjuni, Szanad 1
Az eredmény alakulása. 7. perc.: 4–0. 11. p.: 5–4. 15. p.: 8–4. 21. p.: 11–6. 29. p.: 17–8. 36. p.: 18–12. 43. p.: 22–16. 48. p.: 23–20. 52. p.: 26–20. 56. p.: 28–21
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2
A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT ITT OLVASHATJA!
A csoport korábbi eredményei: Spanyolország–Algéria 27–14, Horvátország–Ausztrália 36–13
A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 1 1 36–13 +23 2
2. Spanyolország 1 1 27–14 +13 2
3. MAGYARORSZÁG 1 1 32–23 +9 2
4. Egyiptom 1 1 23–32 –9 0
5. Algéria 1 1 14–27 –13 0
6. Ausztrália 1 1 13–36 –23 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik