Férfi kézilabda: Temesváron kiütötték a Székelyudvarhelyt

JAKAB ÁRPÁD (SZÉKELYUDVARHELY)JAKAB ÁRPÁD (SZÉKELYUDVARHELY)
Vágólapra másolva!
2017.11.16. 19:29
null
Ezúttal csak szenvedtek a fekete mezes székelyudvarhelyiek (Fotó: archív)
A múlt szombati örömkézilabda után ezúttal másik arcát mutatta az SZKC, amely hatalmas pofonba szaladt bele Temesváron, és szenvedett 32–25-ös vereséget a Politehnica otthonában.

 

A bukaresti CSM elleni nagyszerű szombati hazai siker után a győzelem reményében lépett pályára csütörtökön a hétközi, 11. fordulóban a Székelyudvarhelyi KC a román férfi kézilabda-bajnokságban, bár intő jel lehetett Dragan Djukics legényeinek, hogy a vendéglátó Temesvári Politehnica otthon még nem talált legyőzőre.

Jól indult a találkozó az SZKC számára, de hiába vezettek a tizedik percben 3–1-re Vilovszkiék, az egyenlítés után egy kettős emberelőnyt kihasználva a félidő derekán 8–4-re elhúztak a Béga-partiak. A 28. percre feljöttek egy gólra a fehérorosz válogatott Makszim Baranau és Vilovszki Uros vezette, nagyot küzdő székelyudvarhelyiek, és a szünetre is egygólos hazai előnnyel mentek a felek: 13–12.

Temesvárnak egyébként hosszú évekre visszamenően is rendszerint jó csapata volt: itt kezdte például játékoskarrierjét Herbert Müller, a Thüringer HC női kézicsapatának jelenlegi edzője, de megemlíthetjük Alexandru Buligan olimpiai és vb-bronzérmes, EHF-kupa-, KEK- és BL-győztes, 280-szoros román válogatott kapust, aki visszavonulása után tizenkét éven át volt a spanyol válogatott kapusedzője. A montenegrói Pero Milosevics által edzett Politehnica jelenlegi erejét az is jelzi, hogy a keretben nem kevesebb mint hét délszláv kézilabdázó található.

Fordulás után ők ragadták magukhoz a kezdeményezést, s a 37. percben 20–15-ös állásnál Djukics kénytelen volt időt kérni – hiába: nyolc perccel később már nyolccal ment a Temesvár. Az SZKC-ból csupán Baranau és Vilovszki játszott tudásához mérten, a többiek jóformán csak asszisztáltak a temesvári örömkézilabdához. Az 53. percben 30–20 volt a Temesvár javára, s bár a hajrában kicsit kozmetikázott ugyan az eredményen az SZKC, a vége így is 32–25 lett. Az SZKC-nak továbbra sem megy idegenben, eddig ötből három találkozón vereséget szenvedett.

A 11. forduló eredményei:
Temesvár–Székelyudvarhely 32–25
Konstanca–Calarasi 21–20
Bukaresti CSM–Fogaras 35–30
Jászvásár–Torda 28–33
Hétvégén játsszák:
Suceava–Nagybánya
Vaslui–Steaua
Dinamo–Focsani
A bajnokság élmezőnye: 1. Torda 24 pont/11 mérkőzés, 2. Steaua 22/10, 3. Dinamo 21/10, 4. Temesvár 20/11, 5. Székelyudvarhely 20/11, 6. Konstanca 20/11, 7. Calarasi 19/11, 8. Bukaresti CSM 18/11.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik