Férfi kézilabda: saját ikonja juttathatja csődbe a legsikeresebb dán klubot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.18. 17:55
null
Lars Jörgensen (6) és Bo Spellerberg (8) is keresi az igazát, no meg a pénzét (Fotó: jv.dk)
Csőd fenyegeti a legsikeresebb dán férfi kézilabdaklubot, a KIF Koldingot, miután négy korábbi alkalmazottja jelezte a helyi szakszervezetnél, hogy hosszú ideje nem kaptak fizetést.

 

 

Három volt játékosa, Bo Spellerberg, Lars Jörgensen, Marcus Cleverly, illetve az erőnléti edző, Thor Mörk azt szeretné, ha az egymillió dán korona körüli elmaradt fizetésüket hétfőig megkapnák.

Spellerberg helyzete különösen érdekes, hiszen igazi ikonnak számít Koldingban, ahol 2002 és 2018 között tizenhat évet játszott, mégis ő az egyik, aki csődbe juttathatja régi klubját.

„Nem tudom megmondani pontosan, mennyi pénzről van szó. Megpróbáljuk előteremteni az összeget, ha nem sikerül, akkor a végső forgatókönyv az lesz, hogy a klub csődbe megy és megszűnik” – nyilatkozta a klub elnöke, Brian Stein a JydskeVestkysten regionális napilapnak.

Hozzátette, megérti a követeléseket, néhányszor próbáltak párbeszédet folytatni a felekkel, sikertelenül.

A lap úgy tudja, hogy klub képviselőit hétfőn 11 órára idézték be a koldingi bíróságra, ahol vagy megállapodást kötnek a felperesekkel, vagy kifizetik őket. Amennyiben egyik sem valósul meg, a klub kénytelen lesz csődöt jelenteni.

A helyzet súlyosságára jellemző, hogy a munkatársak közül ketten már kedden felmondtak, így távozott a korábban Kielben és Barcelonában is szereplő, 123-szoros válogatott Lars Krogh Jeppesen, illetve a 37-szeres válogatott Anders Oechsler, akik a nyáron csatlakoztak a klubhoz, s mindketten a reklám- és marketingdolgokért voltak felelősek.

A Kolding eddig 14-szer nyert bajnoki címet (ennél többet egy csapat sem szerzett Dániában) és hétszer kupát, emellett 2000-ben KEK-, 2002-ben pedig BL-elődöntőig jutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik