Férfi kézilabda: négyes tornán mutatkozik be az új Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.01. 14:17
Négyes tornát rendez pénteken és szombaton a Ferencváros férfi kézilabdacsapata az Elek Gyula Arénában.

 

 

A harmadik alkalommal megrendezendő Konkoly Károly Emléktornán láthatják először a ferencvárosi szurkolók a nyáron jelentősen megerősített FTC-t. A pénteki első elődöntőben 15.30-tól a tavalyi negyedik helyezett Balatonfüred a hetedik Budakalásszal játszik, majd 18 órától a Nagybánya lesz a házigazda ellenfele. A kétszeres EHF-kupagyőztes, háromszoros román bajnok, hatszoros Román Kupa-győztes nagybányaiak tavaly a nyolcadik helyen zártak a bajnokságban, és főleg a helyi akadémián nevelkedett játékosokra építenek a néhány idegenlégiós mellett.

Vasárnap rendezik a bronzmérkőzést és a döntőt, majd az eredményhirdetés után közönségtalálkozóra kerül sor, ahol a szurkolók beszélgethetnek a ferencvárosi játékosokkal és a szakmai stáb tagjaival, akik aláírókártyákat is osztogatnak majd.

A Ferencváros az első edzőmérkőzésen négy góllal győzött a tavalyi bronzérmes Tatabánya otthonában, és a hétvégén tornagyőzelemmel szeretné megörvendeztetni a drukkereket, de Horváth Attila vezetőedző a felkészülés egy állomásának tartja a pénteki és a szombati mérkőzést is.

„Nagyon jó csapatok ellen fogunk játszani, és tökéletesen fogja szolgálni a felkészülést mind a két mérkőzés. Akárcsak Tatabányán, a Konkoly Károly Tornán is negyedóránként cserélgetni fogom a sorokat, igyekszem mindenkinek ugyanannyi játéklehetőséget adni, nem fogok meccselni, és csak részfeladatokat kapnak a játékosok. Ugyanazt a lelkesedést és akarást szeretném látni, mint amit Tatabányán mutatott a csapat, ahol mindenki tökéletesen állt hozzá a mérkőzéshez, és azzal nyertünk, hogy jobban akartuk a győzelmet. Remélem, hogy minél több szurkoló kilátogat a tornára, tökéletes, hiba nélküli játékot még nem tudok nekik ígérni, de azt igen, hogy mindegyik játékosom kiteszi majd a szívét a pályára” – mondta Horváth Attila.

A tornára a kétnapos jegy 2000 forintba kerül, a szombati napijegyért 1000 forintot kell fizetni, pénteki napijegy nincs, a nyitó napra a kétnapos belépő érvényes. Jegyet a torna napján a helyszínen lehet vásárolni.

A torna névadója, Konkoly Károly
A torna névadója, Konkoly Károly

 

A tornát a 2015-ben elhunyt egykori legendás Ferencváros-játékosról és edzőről, Konkoly Károlyról nevezték el, aki csapatkapitánya volt az 1963-as kupagyőztesnek csapatnak.

A TORNA PROGRAMJA
AUGUSZTUS 3., PÉNTEK, ELŐDÖNTŐ
15.30:
Balatonfüred–Budakalász
18.00: FTC–Nagybánya (román I. osztály)

AUGUSZTUS 4., SZOMBAT, HELYOSZTÓK
13.30:
a 3. helyért
16.00: döntő
18.00: eredményhirdetés és közönségtalálkozó

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik