Férfi kézi: Nagyon el vagyunk keseredve… – Éles József

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.09. 18:22
null
Éles József csalódottan nyilatkozott az MKSZ döntése után (Fotó: Mirkó István)
Éles József, a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportját vezető Veszprémi KKFT tulajdonosa csalódottan nyilatkozott az MKSZ döntése után a vehir.hu-nak.

 

Mint beszámoltunk róla,a Magyar Kézilabda-szövetség csütörtöki elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzetre tekintettel berekeszti a bajnokságokat, nem hirdet bajnokokat, feljutók és kiesők sem lesznek, csak a nemzetközi kupaindulókat határozza meg mind a két nem esetében.

A döntés érzékenyen érinti Éles József együttesét, hiszen a veszprémi csapat hatpontos előnnyel vezette az NB I/B Nyugati csoportjának tabelláját, így minden esélye megvolt, hogy a 2020–2021-es idényben az élvonalbeli bajnokságban szerepeljen.

„Az egyhangúlag elfogadott döntéssel mi is szembesültünk, tudomásul vesszük, hiszen mást úgy sem tehetünk. A fiatal veszprémi kézilabdázóink azonban – ahogyan mi is –, nagyon el vannak keseredve… Igaz, a jövő évi versenykiírást egyelőre még nem látjuk, természetesen reménykedünk, hogy létezik valamilyen megoldás. Máskülönben valóban oda lett egy álom?” – idézi a vehir.hu Éles Józsefet, Veszprémi KKFT tulajdonosát.

Hasonló cipőben van a NEKA is, amelynek a női csapata az NB I/B Nyugati csoportjának élén állt (egy ponttal megelőzve a Budaörsöt), ám a szövetség döntése értelmében a következő idényt is a másodosztályban kell majd játszania.

„A csapataink zöme a saját korosztályának bajnokesélyese volt, az NB I/B-s női csapatunk pedig feljutó helyen állt, ezért minket nagyon rosszul érint ez a döntés. Miután a bajnokság mérkőzéseinek hetven százalékát már lejátszották, és a sport lényegében eredményre megy, nagyon reménykedtünk abban, hogy sikerül olyan megoldást találni, ami nem teszi semmissé a tavaly augusztus óta folyó lelkiismeretes munkát. Van erre nemzetközi példa is, Dániában például nem törölték a bajnokságot, hanem végeredményt hirdettek. Az edző kollégáimmal tanácskozni fogok arról, miként menjünk tovább, egy biztos, a munka nem állhat le a NEKA-n” – mondta a neka.hu-nak Mocsai Tamás ügyvezető.

„A döntésnek egyértelműen vannak nagy vesztesei, ezek közé tartozik a NEKA is. Az NB I/B-t vezető női csapatunk feljutó helyen áll, ezzel most minden megváltozik. Már márciusban számba vettük, mik lehetnek a szezon befejezésének alternatívái, a mai határozat is köztük volt. Most felmérjük a lehetőségeket, tárgyalunk, és igyekszünk megtalálni a szakmailag lehető legjobb megoldást” – fogalmazott Hajdu János sportszakmai vezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik