Férfi kézilabda: nagyapja fanatizmusa vitte a Ferencvároshoz

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.05.11. 08:14
null
Bujdosó Bendegúz régi álma a magyar válogatott (Fotó: Földi Imre)
Bujdosó Bendegúz, a Ferencváros jobbszélsője spanyol nyelvvizsgára készül, és ugyancsak kézilabdázó menyasszonyával, Gerháth Fannival egymást ösztönzik edzésre a karantén ideje alatt.

 

Bujdosó Bendegúz 2016 nyarán igazolt a PLER-ből az akkor NB I/B-ben játszó Ferencváros férfi kézilabdacsapatához, ma pedig ő az egyetlen az FTC-HungaroControl játékosai közül, aki már a másodosztályban is a keretben volt.

„Akkor az NB I-es Balmazújváros is érdeklődött irántam, és bár a Fradi csak másodosztályú volt, úgy láttam, hosszú távon ott tudom elérni a céljaimat. Úgy fogtam fel, egy lépést ugyan hátralépek, hosszú távon viszont kettőt előre – mondta a Nemzeti Sportnak a zöld-fehérek 25 éves jobbszélsője. – Szerettem volna a fővárosban maradni, a célom pedig az volt, hogy sokat játszhassak és fejlődhessek egy olyan csapatban, amely a magyar játékosokra alapoz, és amelynél közelebb kerülhetek régi álmomhoz, a magyar válogatotthoz. Ráadásul nagyapám mindig is óriási Fradi-szurkoló volt, ami hatással volt rám.”

Bujdosónak ez volt a negyedik idénye a Ferencvárosnál, de csak az elsőt töltötte az NB I/B-ben, mert rögtön feljutottak az élvonalba. A gárda első számú jobbszélsőjeként a fejlődését remekül jelzi, hogy a mostani csonka évadban harmadik lett a házi góllövőlistán 59 találattal. A legjobb idénye az előző lehetett volna, ám tavaly február 26-án, a Mol-Pick Szeged elleni bajnokin ütközött a hazaiak szlovén irányítójával, Dean Bombaccsal, és kulcscsonttörést szenvedett

„Az még megvan, hogy labdát szerzek és futok... Ő akadályozni akart, és hátulról meglökött, én pedig elestem. Szerencsétlen mozdulat volt, rosszul értem földet, de minden annyira gyorsan történt, hogy alig emlékszem” – számolt be az esetről a játékos, aki a műtétet elkerülte, viszont négy hónapot vett igénybe a felépülése, azaz kétszer olyan hosszú időt, mintha műteni kellett volna.

Meg kellett várni, míg a jobb kulcscsont összeforr, másrészt ha a dobó keze oldalán sérült volna meg, még később térhetett volna vissza. Csak a következő szezonrajtra lett újra százszázalékos, ugyanakkor volt haszna is a pihenőnek: úgy érzi, a gondolkodása érettebb lett.

„A mostani idény nagyon jól alakult, szerintem megszereztük volna az ötödik helyet a tabellán. A Gyöngyös és a Tatabánya azért még előttünk volt. Viszont ki tudja, a bajnokság idő előtti lezárulása talán egy jel, hogy a Fradi férfi kézicsapata még nem áll készen a nemzetközi porondra... Mindegy, ami történt, megtörtént, csak előre szabad nézni, ezt megtanultam a felépülésem alatt” – tette hozzá Bujdosó, aki a karantén alatt menyasszonyával, az MTK-ban kézilabdázó Gerháth Fannival edz, és ösztönzik egymást – egyúttal igyekeznek olyasmire is felhasználni megnövekvő szabadidejüket, amire eddig nem volt annyi lehetőségük.

„Fanni fest, én pedig spanyolul tanulok, és amint lehet, szeretnék középfokú vizsgát tenni – de a cél a felsőfokú – vallott ambícióiról. – Nagyon vonz az ottani kultúra, a nyelv és az emberek, ha egyszer eligazolnék a Fraditól, és külföldre mennék, szeretném Spanyolországban kipróbálni magam. Itthon azonban semmi okom rá, hogy klubot váltsak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik