Férfi kézilabda: megműtötték a Szeged kulcsemberét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 11:26
Csütörtökön megműtötték a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának spanyol kapusát, José Manuel Sierrát, akinek felépülése hat-nyolc hétig is eltarthat.

A szegediek világklasszis kapusának a hüvelykujja eltörött a Veszprém elleni döntő első meccse előtti bemelegítéskor, de sérülten is védett. Bár sokáig úgy tűnt, hogy a csütörtöki visszavágót is tudja vállalni, és a műtétre csak azt követően kerül sor, Sierra nem lépett pályára a finálé második mérkőzésén.

„Az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy vállalhatom a visszavágót, de egyrészt az erős fájdalom miatt, másrészt az orvosok javaslatára még különleges rögzítéssel sem kockáztattam a játékot” – mondta a nemrégiben szerződést hosszabbító Sierra a Nemzeti Sportnak.

A műtétet csütörtökön dr. Török László sebész adjunktus végezte el a szegedi klinikán. Az operáció részleteiről dr. Szabó István csapatorvos informálta lapunkat. Sierrát nem altatták el, csupán helyi érzéstelenítéssel operálták, az ujjcsontjából letört darabkát visszaillesztették a helyére és rögzítették. A kapus teljes felépülése legalább hat-nyolc hétig tarthat.

Bár a Szeged hazai pályán 30–27-re legyőzte a Veszprémet, összesítésben nem tudta ledolgozni az első mérkőzésen összeszedett hatgólos hátrányát, így a bakonyiak 50–47-es összesítéssel megnyerték a magyar bajnoki címet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik