Férfi kézilabda: Lazarov pótolhatja a Ciudadnál Metlicicet

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.08.14. 07:17
A macedón Kiril Lazarov nem utazott el a CO Zagrebbal Németországba, miután csütörtökön kiderült, hogy Petar Metlicic távozik a Ciudad Realból. A horvát játékos a szlovén Celjéhez szerződik, a korábbi veszprémi átlövő pedig az ő helyére érkezhet a spanyol csapathoz.

A Ciudad Real először szerette volba elcserélni Petar Metlicicet Kiril Lazarovra a Zagrebbal – akire a Dubaiban megtartott nyári „világligán" figyeltek fel – azonban a horvát átlövő nem akart Zágrábba igazolni, mivel a Celje PL sokkal kecsegtetőbb ajánlatot tettek neki. Úgy tűnik, a Ciudadí Real teljesítette Metliciccel szembeni kötelességeit és a játékos szempontjávól kedvező körülmények között engedte el a 34 éves átlövőt, aki a Celjevel is számára előnyös szerződést köt.

A Ciudad Realnak a Metlicicért kapott pénzből lesz lehetősége szerződtetni Lazarovot.

„Már négyszer módosítottuk a Lazarov eladásával kapcsolatos modellt, de mivel Metlicic végleg a Celjehez igazolt, elmaradt a játékoscsere lehetősége, most már csak az átigazolási összegben kell megállapodnunk – nyilítkozta Bartol Kaleb, a CO Zagreb igazgatója a Sportske novosti zágrábi szaklapnak. – Mi 200 ezer eurót kértünk érte, majd csökkentettük az átigazolási díjat 150 ezerre, de a spanyolok legutóbbi ajánlata 100 ezer euró volt. Most mi is átküldtük az utolsó ajánlatunkat: 125.000 euró a minimális összeg, amelyről tárgyalhatunk. Ezt két részben fizetheti ki a Ciudad Real, az első részt 62.500 eurót azonnal, a másikat 2011. június 30-ig."

A horvátok nem számítanak Lazarovra, a spanyoloknak viszont már nincs miért húzni az időt, így vélhetően a hétvégén megállapodnak, és Lazarov a jövő héten már Spanyolországban edzhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik