Férfi kézilabda: Juhász Ádám hosszabbított a Tatabányával

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2019.03.19. 12:01
null
Juhász Ádám (jobbra) hosszabbított jelenlegi klubjával (Fotó: Grundfos Tatabánya)
A Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapatában maradó 22 éves válogatott irányító, Juhász Ádám előbb-utóbb vezéregyéniség lehet klubcsapatában és a nemzeti csapatban egyaránt.    

Egy évvel meghosszabbította nyáron lejáró tatabányai szerződését Juhász Ádám, a bajnoki bronzérmes gárda 38-szoros válogatott irányítója, aki a hetedik évadot tölti a klubban.

NÉVJEGY: JUHÁSZ ÁDÁM
Született: 1996. június 6., Debrecen
Magassága/testsúlya: 187 cm/85 kg
Posztja: irányító
Klubjai: Debreceni SC-SI (2007–2012), Grundfos Tatabánya KC (2012–)
Nevelőedzője: Dobszai Jenő
Edzői: Nagy Péter, Debre Viktor, Sibalin Jakab, Vladan Matics
Első válogatottsága: 2016. november 2., Nyíregyháza (Lettország 24–16), Eb-selejtező
Válogatottsága/góljai: 38/74
Legjobb eredményei: vb-7. (2017), vb-10. (2019), Eb-14. (2018), ifjúsági vb-10. (2015), ifjúsági Eb-2. (2014)

Nem sokat töprengtem, mielőtt elfogadtam a klubvezetők szerződéshosszabbítási ajánlatát, mert nagyon sok érv szólt a maradás mellett – válaszolta a Nemzeti Sportnak a Grundfos Tatabánya 22 éves irányítója. – Még szinte gyermekként kerültem Debrecenből a legendás tatabányai egyesülethez, és az évek alatt kiderült, hogy ez remek döntés volt. Remélem, a hosszabbítás is ilyen lesz.”

Amikor a terveiről kérdeztük, elmondta, csapata az EHF-kupában talán már a tavasszal is szerezhet kellemes meglepetést, de ebből a sorozatból még sok van hátra.

Szombaton a horvát Nexéhez utazunk két pontért... A bajnokságban szerintem tartjuk a helyünket a Szeged és a Veszprém mögött, a bronzot újra meg tudjuk szerezni. Persze akadtak pillanatok – a Veszprém legyőzésére, legutóbb pedig a Szeged elleni döntetlenre gondolok –, amikor eljátszhattunk a gondolattal, hogy akár előrébb is léphettünk volna. A két BL-esélyes ellen szerzett pontok igen értékesek, és ezeken a meccseken hatalmas örömet szereztünk szurkolóinknak, meg persze a mi lelkünknek, önbecsülésünknek is jót tett a mindenkit meglepő siker.”

A válogatottról azt mondta, hatalmas feladatok előtt áll, mert áprilisban folytatódik az Európa-bajnoki selejtező, és a csapat még a tokiói álmát is dédelgeti, igaz, az olimpiai kvalifikációja másokon is múlik.

„Örülök, hogy Ádám jól érzi magát Tatabányán – hangsúlyozta Vladan Matics. – Ő igazi karmestere az együttesnek, így sokat segít nekem is, hogy az új játékosok minél hamarabb beilleszkedjenek, elsajátítsák a gárda stílusát. Bízom benne, hogy nem csak egy évig lesz még velünk, hiszen ő az egyik legfontosabb játékosom abban a rendszerben, szisztémában, amelyben mi kézilabdázunk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik